240531 – Vattholma IF v IK Apollon 9-2

Arena: Änglavallen
Match: Division 5 östra Uppland
Publik: 60
Målen: 1-0 (9) Hugo Berg (straff), 2-0 (23) Hugo Berg, 3-0 (25) Hugo Berg (straff), 4-0 (43) Benjamin Öhrn, 4-1 (44) Alan Ücmaz, 5-1 (51) Erik Fredriksson, 6-1 (54) Benjamin Öhrn, 7-1 (69) David Norrström, 8-1 (71) Hugo Berg, 9-1 (83) Christian Lundh, 9-2 (90) Lenny Freij
Matchens lirare: Filip Edlund, VIF

Vilken sommarkväll.
Vilken målfest.
Sen var det inte så mycket mer vilken.

En lång jobbvecka var slut. Hade lämnat ordrarna på Posten i Årsta när jag satte kurs norröver. Det fanns en hel del att välja på i Uppland – men jag tog Vattholma. Mest för att det var kick off 19.30 och då kunde jag vänta ut köerna i stan och åka dit utan problem.
Nu blev det inte så ändå för det var knökfullt på Essingeleden och det tog en bra stund att komma till Solna.
Sen rullade det på.

Vattholma ligger nordöst om Uppsala och där finns Änglavallen. Parkerade på grusplanen och knallade in. Ingen entréavgift. Köpte kaffe och korv i kiosken istället och bänkade mig utan korv – för den var inte klar när jag kom.
Satt där i slänten i första halvlek. Det var superskönt i värmen och nästan inga mygg alls.
Änglavallen är mest en slänt. Det finns en liten läktare på ena långsidan, men den är sannerligen inte mycket att hänga i granen. Annars är det rätt fint – utan att nå de högre nivåerna.

Matchen var otroligt enahanda och hemmalaget helt överlägset. Efter dubbla straffmål och två till innan paus var det redan avgjort när gästerna från Uppsala reducerade med minuten kvar till korven.
Den hämtades ut i paus och avnjöts på en av de andra bänkarna bakom målet.
Klart mer mygg nu när solen var på väg ner.
I andra var det mest lekstuga på planen och hemmalaget hade lätt kunnat göra tvåsiffrigt, men det stannade vid 9-2.
Och på slutet var det tyvärr rätt så myggigt.

Tackade för mig och körde ner till Uppsala för en snabb burgare på vägen. Sen via Enköping till Västerås där det skulle bytas säsong i Arsenal Sweden innan det var dags för par timmars sömn innan Kalmar away.