240708 – Västerås SK v BK Häcken 1-2

Arena: Swedbank Park
Match: Allsvenskan
Publik: 6 070
Målen: 1–0 (4) Matteo Ahlinvi, 1-1 (32) Ali Youssef, 1-2 (84) Zeidane Inoussa
Matchens lirare: Zeidane Inoussa, Häcken

Från Åland direkt till Rocklunda.
Där fick vi en ny bra insats.
Och en ny förlust.

Det var inte mycket att fundera på i Uppsala. Packa ur från Janssons bil och sätta fart mot Västerås. Filip tätt bakom. Vi körde raka vägen till Lustigkulla, parkerade min bil och åkte ner på Rocklunda.
Regn i luften.
Och bord inne.
Trist men lika bra.

Bra med folk på plats. Lindström, Empa, Martin och Andrea. Men Coppersmiths White IPA var borta. En sorgens dag. Tur de har andra bra saker på kran.
Efter en seg inledning av biljettförsäljningen hade rasat på bra senaste dagarna och när vi knallade in, och fick med oss världens äckligaste folköl, så var arenan välfylld.
Publiksiffran över 6 000, vilket får anses som väldigt bra mitt i sommaren mot ett lag som knappt hade folk med sig.

Matchen var rakt igenom bra. Häcken det bästa och mest offensivt viktade laget som besökt Västerås så här långt den här säsongen.
Men det var VSK som tog ledningen tidigt. Matteo Ahlinvi spelades loss centralt av Alexander Warneryd och hade inga som helst problem att snyggt sätta 1-0 bakom Andreas Linde i Häckenkassen.
Gästerna skulle dock kvittera dryga tio minuter innan vilan och göteborgarnas avslutning av första halvlek var bra.

Efter en välsvalkande öl var vi redo för 45 nya minuter. Grönvitt inledde strålande och hade totalkoll på matchen till en början. Bajenlånet Abdelrahman Boudah hade några bra distansskott och Warneryd träffade kryssribban med ett distansskott.
Men inga mål.
Det kom istället bakom Anton Fagerström med sex minuter kvar att spela. Freddy missade i rensningen och Zeidane Inoussa kunde ”cykla” in 1-2.
Någon VSK-press kom slutet kom aldrig, Tyckte Kalle dribblade bort sina byten och det gjorde bara att Häcken kunde hålla i bollen rätt ostört sista tio.
Bittert igen.

I knallade ner på stan och tog en kall på Bishops innan vi gick vidare till Å som nu är nåt tyskt ölhus. Gick hemåt när de höll på att stänga vid midnatt.
Det var ju trots allt måndag och inte jordens tryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *