240707 – IFK Mariehamn v FC Haka 0-3

Arena: Wiklöf Holding Arena
Match:
Veikkausliiga
Publik:  1 282
Målen: 0-1 (19) Eero-Matti Auvinen (självmål), 0-2 (24) Maissa Elhadji Fall, 0-3 (81) Evangelos Patoulidis
Matchens lirare:  Matias Riikonen, Haka

Den årliga Ålandsresan slutade med påfyllt snuslager och att IFK inte vann.
Allt var som vanligt med andra ord.

Det hade varit lite trixigt att få ihop en bra resa till Åland den här sommaren. Jobb och dåligt spelschema gjorde att resan dröjde till en bit in i juli.
Men i söndags var det dags.
Rodny hade varit i Stockholm för supporterklubbens årsmöte på lördan och vi åkte tillsammans norröver tidigt söndag morgon. Båten seglade redan 10.00 så det var bara att gå upp som om man skulle flyga.
Jansson tog egen bil till Uppsala där Filip var på plats när sladdade in. Allt för att det skulle funka så smidigt som möjligt på hemresan när jag skulle till Västerås och kolla på Grönvitts omstart i Allsvenskan.

På väg ut ur stan visade Direktörn upp sina geografikunskaper och vi var nästan i Knivsta innan jag fick bryta in och styra om oss på rätt rutt så att vi inte skulle missa båten i Grisslehamn.
Men Janssons körning var stabil och utan större problem kunde vi checka in i en fullsatt hamn och köra ombord på MS Eckerö. Nu var båten inte redo att dra klockan tio, men det gjorde inte så mycket för de starka vindarna kom från rätt håll och den sumpade tiden kunde köras in.
Av den väntade stormen märkte vi inte mycket, visst det gungade lite, men inte mycket att skriva hem om.

Vädret var fint när vi kom fram till Mariehamn. Någon tidigt incheckning bjöds vi inte på så det fick bli ett varv på byn istället. Vi valde baren på Park Alandia som öppnade ett par minuter efter att vi kom dit. Dom hade Sips, käk och inhemsk öl. Testade Stallhagens jubileumslager först, men den var inget vidare. Gick snabbt över på IPA-spåret och det var som vanligt ett vinnande koncept.
Halvannan timme senare knallade vi upp till Pommern och checkade in.
Den tidiga uppstigningen gjorde att en eftermiddagslur stod på schemat. En mycket nödvändig timme.

Uffe och Rodny dissade och satte sig på Boquerian. Jag och Filip knallade fräscha ner och njöt av några bättre lokala ciderdrycker innan det var dags för fotboll.
IFK hade efter förra säsongens kval spelat upp sig och låg i mitten av Veikkausliiga.
Idag väntade FC Haka på Idrottsparken – ett lag vars fullständiga namn är Valkeakosken Haka. Valkeakoski är en stad söder om Tammerfors med knappt 21 000 innevånare.
Ett gäng fans hade dom med sig. Några satt bredvid oss på terrassen.

20 Euro kostar det numera att komma in på Wiklöf Holding Arena. Vinden hade avtagit när vi njöt av den soliga julikvällen med öl och chips och ett bortalag som var klart bättre i första halvlek. Det stod 0-2 – siffror som kunde ha varit större för IFK var inte bra. Det blev bättre i andra, men de chanser som hemmalaget skapade klarade duktige keepern i Haka. Och när lägena inte genererade mål går det som det ofta går.
Haka fick ett fint kontringsläge och satte 0-3.
Jag och Filip hade knallat ner till motljuset på andra långsidan för att plåta lite på slutet – som tyvärr blev helt ospännande då matchen redan var avgjort.
Det här var min tredje IFK-match och jag har ännu inte sett dem vinna.
Vi knallade hem och lämnade grejer innan vi avslutade kvällen med en finare tapasmiddag på Boquerian. Men det blev en lugn kväll för undertecknad. Dagen hade varit lång och det var skönt att få runda av med lite padel på rummet innan vi somnade.

Det var inte heller fel att få en bra natts sömn. Så där vid 09.30 var vi redo för frukost – som alltid är av fint slag på Pommern. Sen checkade vi ut, tog ett sightseeingvarv i stan innan vi körde till Eckerö.
Lugnare väder nu och ännu en snabb resa över.
Vi satt ute först och sjöng med i livebandets låtar innan vi knallade ner och käkade och gjorde våra inköp. Skönt nog öppnades bildäck precis när vi kom ut från tax-freen så vi slapp kuska runt med fullproppade påsar. Roddan hamnade dock fel i kön och höll på att missa utresan med Janssons Skoda.
Halvdrama.
I Uppsala sa vi tack och hej. Jag och Filip körde till Västerås och kollade VSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *