240601 – Kalmar AIK v IFK Borgholm 5-2

Arena: Fredriksskans
Match: Division 5 sydöstra Småland
Publik: 102
Målen: 1-0 (10) David Steglander, 1-1 (15) Jacob Petersson, 2-1 (29) Sunthorn Bunkhunthod, 3-1 (47) Melker Wågesjö, 4-1 (55) Diyar Tasin, 5-1 (63) Diyar Tasin, 5-2 (85) Martin Silverstrand
Matchens lirare: Sunthorn Bunkhunthod, KAIK

Kalmar away startade tidigt och i högt tempo
Schemat var tight.
Och det fanns mycket godis på menyn.

Jag hämtade Niklas på Blåsbo 07.15. Det primära målet för resan var Kalmar FF v VSK på söndan – men en så lång resa kräver ju sina plusmenyer.
De skulle inkasseras den här lördan.
Först på Fredriksskans och sedan på Öland.

Vi betade av bit för bit av den 45 mil långa resan ganska ensamma på vägarna. Det blev ett stopp i Söderköping där Hemköp hade öppet så att vi kunde fylla på depåerna där bredvid Göta Kanals början.
Sen kom en av Sveriges tråkigaste vägsträckor.
E22:an ner genom resten av Östergötland och sen Småland.
Herregud.
Tur att Niklas björnletande piggade upp för det var segt på slutet in mot Kalmar.

Vi hade bokat in oss på Best Western Kalmarsund, men där fick inte checka in när vi kom så vi plockade upp Vego och körde bort till Mister York och testade deras meny till lunch.
Klart godkänt.
Sen var det inte långt ner till Fredriksskans – som ligger brutalt bra placerad vid vattnet nästintill mitt i stan.

Kalmar AIK, klubben som dom kallar sig, spelade hemma mot IFK Borgholm i en av Smålands många division 5 serier. Kick off 13.00. Det var perfekt för oss som ville samla arenor och se VSK på samma gång.
40:- via Swish – sen var vi inne och på plats.
Det var gassande sol och värme så vi gömde oss på skuggsidan i första. Där satt hemmaklubbens damlag och sjöng ramsor. På andra sidan ett gäng knattar som höll på bortalaget.
På planen var IFK Borgholm det spelförande laget, men när de huvudlöst gick fram med för mycket folk fanns massor med ytor att operera på för hemmalaget.
Det gjorde man man finess och ledde därför med 2-1 i paus när det plötsligt blev lite kyligt. Märkligt när det är typ 28 grader ute, men skugga och vind piggade inte upp ur den aspekten.

Medan vi gick runt till andra sidan under vilan sökte vi med ljus och lyfta efter en toalett. Alla var låsta så det fick bli naturen på kortsidan.
Förr fanns det läktare här – men de är borta.
Det var pollenfest på andra sidan och man hade behövt en högtryckstvätt för att få bort all skit på de gula sätena som egentligen var röda.

Andra halvlek var märklig och påminde om den första. Kalmar AIK gjorde mål på typ alla sina omställningschanser och vips var det 5-1. Borgholm hade fyra eller fem bollar i virket.
Allt kändes avgjort när hemmalaget fick en utvisad.
Ölänningarna reducerade och hade sedan en till i virket, men man kom inte närmare och torskade med 2-5.
Vi såg slutet från kortsidan så att vi snabbt kunde ta oss ut och iväg.
För det var en timmes restid – och en potentiellt störande raggarfestival – till Ölands norra delar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *