190504 – SC Weiche Flensburg v SV Drochtersen/Assel 2-0

Arena: Manfred-Werner-Stadion
Match:
Regionalliga Nord
Publik:
847
Målen: 1-0 (54) Marvin Ibekwe, 2-0 (57) Torge Paetow
Matchens lirare: Gokay Isitan

Veteöl och lower league-fotboll.
Det är fan en kombo av bättre sort det.

Med stadiga tio timmars sömn var vi pigga och glada när vi knallade ner på Nordig och käkade en hygglig tysk frulle med sönderkokta ägg.
Solen sken. Men det blåste och det var kallt. Dock inte lika illa som dagen före.
Med kick off 13.30 så var det inte så mycket att fundera på. Vi knallade ner till stan – cirke tre kilometer bort. Där fiskade vi upp ett bättre fik så att vi kunde få en riktig kaffe, för det bjuds det sällan på på hotell.
Uffe lyxade till och med till det med en bit jordgubbstårta!

Manfred-Werner-Stadion var ytterligare fyra kilometer bort och det fanns inte tid för mer knallade så vi tog en taxi. Fritz styrde aggressivt dit oss. Tolv pissetassar skulle de ha i entré. Direkt möttes vi av en inbjudande terrass på kortsidan där folk stod och drack öl.
Det passade oss som handen i handsken och den ena vetebiran efter den andra ramlade in och det var allmänt trevligt där i solen.
Jag trodde först att bortalaget var hemmalag och undrade lite försynt varför de var så dåliga, men efter en stund gick det upp för mig att det var ”West Ham” som var hemmalag.

Matchen var väl helt okej utan att lyfta. Efter paus kom snabbt 1-0 och 2-0 och det var game over. Arenan i sig är väl ingen höjdare. En mindre riktig läktare där ett gäng hemmafans höll igång efter bästa förmåga och sen nån ful halvfabrikatsläktare på andra sidan.
När de 90 minuterna hade gått och vi vält i oss några vetefrasse till så var det dags att knalla ut, ringa taxi och åka vidare.
Lite stimmigt blev det på gatan utanför där två bilar hade krockat (stött ihop).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *