190503 – FC Fredericia v Silkeborg IF 0-1

Arena: Monjasa Park
Match: 1st division
Publik: 1 475
Målen: 0-1 (88) Ronnie Schwarz
Matchens lirare: 

Jansson behövde fylla upp förrådet.
Då är det bara att lyda order.
Och följa med.

Den här galna spontanresan startade så där gristidigt som man bara går upp när man ska flyga. Jag hade nog bara blundat ett par timmar när Uffe ringde och sade att han var klar på jobbet. Klockan var strax före 05.00 den här fredan när vi satte oss i Skodan med målet att ta oss långt söderut.
I Södertälje började det snöa och vi undrade båda två vad fasen det var frågan om. I Mantorp gnisslade Janssons krafter ett längre arbetspass och jag fick ta över. Sen kom Jönköping och Smålandsskogarna. Ofestligt så det förslår. När vi hade kört in i Skåne var det dags för Uffe att bryta isen och köpa in förpackning mazariner. Han var dock missnöjd.
Det var jag över priserna på Öresundsbron. 525:- för en passage och då är det jag som degat bron. Jävla politikerbollocks. Danmark är ju som Danmark är och Danmark är trist. Vi rastade igen och Uffe var negativ till muggen. I Odense tog vi sen lunch. Fisk skulle det vara på menyn. Vädret var lynnigt. Blåst, kyla, regn och hagel. Ikea fick det bli. Fullt godkänt.
Sen var det bara lilla Bältbron kvar innan vi var framme.

Resans första mål var Frederica – som vi trodde att det hette. Men det heter Fredericia och sch-ljud på slutet.
Danmark …
I god tid var vi framme vid Monjasa Park. Så tidigt att vi hann se gästernas spelarbuss komma och så tidigt att biljettkiosken inte hade öppnat.
Vi hade planer på att blunda en timme i bilen, men det fick åt pipan. Så när vi hade plåtat lite, kollat lite så köpte vi varsin biljett för 75 DKK och gick in.

Monjasa Park är en märklig anläggning. Som att man har grävt ner en fotbollsarena men bara byggt läktare på ena sida. Runt om resten var det jordslänter.
Men de hade god korv, öl och man fick ta ut pengar på kortet i baren. Det var också positivt.
Det här var en fight mellan två lag i division 1 där gästade Silkeborg var serieledande. De var också lite bättre, men det var en ganska jämn okej match att titta på, men det var svinkallt. Och rätt som det var började det regna/hagla och då var det bara att ta skydd.
Vi fick röra oss runt lite beroende på vad för väder som bjöds.
I paus försökte vi komma förbi och en bit bort på huvudläktaren, men jag blev haffad av sur dansk vakt. Jansson smet dock vid sidan om och det blev allmän oordning när Uffe inte hade en blekaste var jag tog vägen trots att han gick förbi precis bredvid mig.

Istället såg vi andra från räcket, men när det började regna/hagla igen med kvarten kvar gav Uffe upp. Kort därefter jag också och med fem minuter kvar pep vi iväg för att ”slippa köerna”.
Då avgjorde Silkeborg matchen.
Typiskt.

Vi hade dock dryga tio mil kvar innan vi var framme i Flensburg där vi skulle ta natt. Jag var trött på slutet efter att Jansson somnat igen. Fick väcka honom och be honom snacka sista biten in för att det skulle funka. På plats rundade vi av dagen med två lokala pilsner i baren på Hotell Nordig innan det var dags för bingen.
Klart nödvändigt efter en oerhört lång dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.