240419 – Enköpings SK v Skiljebo SK 2-1

Arena: Korsängen
Match: Division 2 norra Svealand
Publik: 232
Målen: 0-1 (40) Destiny Chibeze Eze, 1-1 (48) Edwin Nore, 2-1 (84) Alexander Littlewood
Matchens lirare: Edwin Nore, ESK

Ibland är det bra att våren är sen.
Då kan man se hyggliga matcher på usla arenor.
ESK-SSK den här fredan var ett bra exempel på det.

Efter ett par dagar i Tyskland väntade en helg med Malmö borta och eftersom vi skulle åka från Västerås på lördagsmorgonen drog jag dit redan på fredan och passade då på att beta av Korsängen i Enköping.
Eftersom Enavallen inte var i speldugligt skick fick ESK lägga sin division 2-match mot Skiljebo här.
Jag var några minuter sen när jag swishade in mig för 80 kronor och fick ett nytryckt matchprogram i retur.
Trevligt.

Korsängen är inte mycket att skriva hem om. Det är en konstgräsplan i centrala Enköping som dock har två läktaren på ena långsidan. Det var välfyllt med folk när ESK, med två raka segrar, skulle ta sig an Skiljebo – där jag knappt kände igen en enda spelare.
Hemmalaget var väldigt blekt i första halvlek där gästerna från Västerås tog ledningen på nick genom Destiny Chibeze Eze. Det märktes att det var ett irriterat ESK för de var ute många minuter före SSK till den andra halvleken när jag knallade runt och ställde mig på andra sidan.

Nu var det drag på hemmalaget som direkt piskade in 1-1 när bestämde domaren Teddy Dahlin visslade igång spelet. Det var svinkallt och inledningsvis värmde ESK:s rappa spel som också genererade ett ribbskott. Men efterhand, när tempen smög ner mot nollan, mattades de grönsvartas attacker av och det såg ut att bli kryss i prestigemötet.
Då kom läget som fick Enköping att jubla högt.
Inbytte Alexander Littlewood mötte ett inspel perfekt och blev matchvinnare.

Det blev stökigt på slutet när SSK-keepern sänkte en hemmaspelare. Alla domarna missade dock situationen och Aron Hassanpour fick vara kvar på planen.
Skiljebo hade en fin kvitteringschans på slutet men frisparken landade i ett annat kvarter.