180609 – Sverige v Peru 0-0

Arena: Ullevi
Match: Träningslandskamp
Publik:  31 163
Målen:
Matchens lirare:

Va fasen.
Skärp dig Joakim.
Inte Ullevi och Göteborg frivilligt.

Somnade hårt efter sömnpillret på Skarsjövallen när Backevik styrde nordkorean en mot Göteborg (!). Det var ju för det här som den här resan började. Christian hade fått biljetter till Sverige v Peru på Ullevi, men man åker ju inte dit utan andra anledningar och adderingar.
Så med två andra matcher på menyn så var det väl okej att spendera en kväll i stan vars stora arena inte borde annat än rivas.
Knappt så att en gång räcker!

Hur som haver som kom vi ner i hygglig tid, men Göteborg är ju ännu värre än Stockholm att köra bil i. Efter lite småletande hittade vi faktiskt en bra parkering, nära motorvägen och nära Ullevi.
Det var varmt och skönt – och nog första gången jag upplevt en regnfri kväll i den här stan.
Ullevi är som sagt rena Östtyskland å så gammal och usel att inte borde få finnas kvar. Nu fyllde arenan 60 år och det skulle tydligen firas med en landskamp – inte med en bulldozerfestival som borde vara det naturliga.

På väg in lutade trapporna så mycket att jag kände mig full. Vi hade säten mitt på långsidan, lower, rad 24. Men löparbanorna är gigantiska så man känner ändå att man sitter aplångt från planen.
Runt omkring oss en del landslagsfolk, men också Anders Svensson på raden framför.
Alldeles för mycket dyngraka västkustbor med trekvartsbrallor som sprang runt och spillde öl och skrek ”hallå änna, gött gubben, hallå änna”.
Givande sa Bull – och det var stundtals svårt att fokusera på spelet på grund av allt spring till höger och vänster.
Snubben framför oss satt med mobilen i näven hela matchen och skypeade nog hem fem gånger för att berätta hur det var. Hans polare hade aldrig sett en fotbollsmatch innan så det behövdes förklaras att Sverige skulle göra mål på andra sidan efter paus …

Matchen då? Jo, okej i första. Genomusel och trist efter. Med tio minuter hade vi fått nog av både match, stad, arena och omgivning så vi knallade helt enkelt mot bilen.
Lite också för att slippa köer då det faktisk är/var 40 mil till Västerås och tio till till Råcksta.
Käk i Alingsås.
Trist väg till Hova där vi tankade.
Hemma vid 01.45.
Bra så ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.