220611 – Husqvarna FF v Eskilsminne IF 2-1

Arena: Vapenvallen
Match: Division 2 västra Götaland
Publik: 158
Målen: 1-0 (1) Tarek Alnator, 2-0 (4) Benjamin Lindblad, 2-1 (84) Noor Jassem
Matchens lirare: Tarek Alnator, Husqvarna FF

Här small det igen.
På planen.
Överallt.

Efter att vi passerat alldeles för många kyrkor för att det ska kännas rimligt började vi närma oss Jönköping. Eller Huskvarna om man ska vara petig. Det är inte allt för långt från Aneby in till ”stan” så därför hann vi med en liten avstickare. Uppe i stadsdelen Egna Hem fick jag syn på en möjlig arena, det slutade med att fann en utmärkt utkiksplats där vi kunde skåda staden vid södra Vätterns strand.

Jag har varit på Vapenvallen tidigare. Men inte sett någon match. Det var för några år sedan när Christian Backevik initierade en dagstripp hit när han ändå skulle iväg på jobb. Då skulle vi se HFF mot Öster i Svenska cupen. En bit före Jönköping tog Christian upp luren och fick då se att matchen var flyttat till Stadsparksvallen – en arena som jag inte heller hade, men som han hade.
Hallå, grinigt.
Det här gången gick det bättre efter att Filip missat världens största P-ruta på parkeringen.
Sommarvarmt.
Och vi kom perfekt till kick off.

Vi hann knappt swisha in oss innan det small. Utav bara helvete. Det var toppmöte mellan Husqvarna FF och Eskilsminne IF från Helsingborg. Gästerna ledde serien och hade på de elva första omgångarna skrapat ihop 31 pinnar. Smålänningarna skuggade med 26 poäng på andraplats.
Och de gick all in här.
Satte allt på rött och anföll med allt vad de hade första minuterna.
Det game 1-0 direkt och tre minuter senare 2-0.
Sen dog det mesta.

Det hände verkligen inte så mycket mer till paus. Kvalitetsmässigt var det så klart klasser bättre än det vi sett tidigare på resan, men underhållningsmässigt var det inget vidare.
Arenapucken testades i paus.
Samma resultat.
Men bättre gick det i lotteriet.
När vi stod på bortre kortsidan grinade Roddan illa när speakern läste upp rätt nummer i halva potten. Två nummer ifrån. Vi grillen stod Filip med ett leende i hela ansiktet och snart 1650 kronor rikare. Vinsten levererades ståndsmässigt i kontanter i ett kuvert …

Sen skulle vi upp och plåta från backen. Andra halvlek är inte mycket att orda om. Gästerna flyttade fram sin Ben White på slutet och fick 2-1, men det var inte så mycket mer.
Husqvarna vann rättvist och vi lämnade förorten och åkte in till stan och checkade in på John Bauers fint belägna hotell. Sen mötte Andersson upp och det blev finöl på Bishops och en bättre pizza på Chiro.
Weltklasse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *