220611 – Aneby SK v Ekhagens IF 1-0

Arena: Furulid
Match: Division 4 norra Småland
Publik: 120
Målen: 1-0 (24) Oliver Widell
Matchens lirare: Oliver Widell, Aneby SK

Vilken jävla smäll!
Ja, inte på matchen.
Utan i bilen strax utanför Vetlanda.

Nöjda och belåtna med gårdagen vaknade vi säkert och intog en helt okej frukost utomhus. Det är alltid lite extra med sånt. Har man dessutom en pool bredvid och är i Småland blir det snudd på fulländat.
Laddade för en ny fullspäckad dag intog vi Volvo-bastun strax före elva och körde ut och iväg på Kulturen, som vägen norröver tydligen heter.
Det var mest skog och inte alls speciellt spännande.
Kronobergs län blev Jönköpings län och vi stannade och tankade.
Sen hände det grejer.
Vi satt i lugnan ro och susade fram på riksväg 47 när det bara small till. Jag trodde det var nåt som for ner på taket på bilen, men Rodny i baksätet fattade direkt vad det var.
Stanna, skrek han. Det är en öl som exploderat i bagaget. Vi klarade oss undan större skavanker och kunde torka bort det som runnit ut. En kortburk fattigare kunde vi ganska omgående köra vidare.

Framme i Aneby var vi så ivriga att vi parkerade vid första bästa skylt och råkade planka in. Så kan det gå när man jagar nya arenor. Medan dam med skällande hundar överallt störde bänkade vi oss för se ännu en division 4-match.
Aneby SK mot Ekhagens IF från Jönköping stod på menyn denna tidiga lördag.
Det var en okej första halvlek där Oliver Widell snyggt gav hemmalaget ledningen efter en bättre solorajd. Det borde nog ha varit något mål till för Aneby, men 1-0 fick räcka i paus när vi gick över för att fika i Experthörnan på andra sidan. Ett litet skönt hus med massa klipp på väggarna där man serverade kaffe med dopp.
Lite senare testade jag även den lokala korven från Börjes chark.
Det var grejer det.

Andra halvlek var fullständigt urusel och totalt intetsägande. Tur vi hade en bänk där vi kunde sitta och ljuga. Och för paragrafryttaren kan meddelas att vi i samband när att vi plåtade den riktiga entrén även swishade in 60:- för inträdet.

Furulid i Aneby var annars klart bättre än själva matchen. En fin anläggning med läktare på båda sidor och bänkar runtom. Bra ordning på gräsmatta och kiosk.
Välordnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *