220610 – Nybro IF v Kalmar AIK 3-0

Arena: Victoriavallen
Match: Division 4 östra Småland
Publik: 90
Målen: 1-0 (14) Eric Olsson, 2-0 (55) Eric Olsson, 3-0 (84) Eddie Bernestrå
Matchens lirare: Eric Olsson, Nybro IF

Vi ”bytte” Danmark mot Nybro.
Och fadøl och Gränges.
Men vi fick Victoriavallen.

Meningen från början var att jag, Rodny och Filip skulle dra iväg på den danska supporterklubbens sommarfest. Vi hade bokat båt över till Fredrikshamn på fredag morgon för lite samkväm och kanske någon lower league-match.
Men så veckan innan tyckte danskarna att det var kanonbeslut att ställa in hela alltihop.
Jag lackade ur.
Men vi samlade mod och drog iväg på en liten inhemsk roadtrip istället då vi redan planerat att åka.

Redan nere vid Posten i Årsta började jag ana oråd när Filip bestämt hävdade att AC:n fungerade perfekt. Det va 76 graders fläkt på femmans växel som blåste rätt i nyllet på en.
Nere vid Södertälje, när det hade masat sig ett tag, insåg till och med chauffören från södra Dalarna att det var nåt vajse.
Ajja, Vi slapp i alla fall frysa på de dryga 40 milen ner till Småland.

Sen blev sen lunch och inköp av must i Peking. Quiz och Göta Kanal. I Oskarshamn lite småstökigt i en rondell innan vi kunde få oss några liter vatten innan vi tutade vidare. Sista biten mellan Kalmar och Nybro avgjorde jag frågesporten. Det var rättvist och värdigt.
Det var varmt och skönt även ute när vi parkerade utanför ”magiska” Victoriavallen.
Entrén liknar den som finns på Altona 93:s hemmaarena Adolf-Jäger-Kampfbahn.
60 kronor i inträde.

Matchen mellan Nybro IF och Kalmar AIK marknadsfördes som ett klassikermöte. Gästerna hade med sig ett tiotal supportrar som intog den bortre långsidan.
Där hängde vi också.
Det var en ganska ensidig match där hemmalaget var klart bättre. Den väldigt Eric Olsson i anfallet blev den angörande faktorn. Han vräkte in både 1-0 och 2-0.
Sen var det game over.

I paus testade vi grillen. Den var inte mer än två getingar och inte värdig en fin anläggning som Victoriavallen. Men korven ska enligt uppgift ha varit bra.
Det är ju fan att inga fotbollsklubbar man mosa ut lite finare köttfärs på egen hand istället för att mata på frysta puckar från nån trött grossist.
Filip var sen, när vi gått över på andra sidan för att få lite andra vyer, rätt så nära att vinna ”storkovan” på 50/50-lotteriet, eller halva potten som de kallar det här nere.

Men han fick precis som Kalmarsupportrarna vandra hemåt med mungiporna nedåt. Nybro pangade in 3-0 på slutet och det var inget att snacka om.
Rättvist och klart.
Vi tackade för den trevliga kvällen och satte oss i Volvobastun, vilket nu inte var så tokigt, och styrde mot Kosta.
Och notera att det heter Kosta. Inte Kåsta.
Mycket viktigt.

En knapp halvtimme senare var vi framme vid den här anläggningen mitt ute i ingenstans, förvisso mitt i det berömde Glasriket. Vi hade passande rum ett och två. Nu var det törstigt, kan jag lova. Men besvikelsen var rätt stor när ölutbudet på kran sträckte sig till en tjeck och Gränges.
Fan är det för kvalitet?
Jaja, vi fick ta det som bjöds och satte oss först ute vid poolen. Men det var så okristligt med knott att vi snabbt gav upp. De svenska reglerna gjorde att vi vid elva fick byta plats i det stora huset. Men där fanns det kyl och då kunde vi konsumera lite godis som vi köpt på Bolaget.
Mumma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *