240420 – Malmö FF v Västerås SK 1-0

Arena: Stadion
Match: Allsvenskan
Publik: 20 118
Målen: 1-0 (82) Sebastian Nanasi
Matchens lirare: Johan Brattberg, VSK

Mellan München och London är det givet att bila till Malmö.
120 mil.
Men det blev inget allsvensk mål den här gången heller.

Det var tidig uppstigning den här lördan. Skulle hämta Martin på Skälby 07.30 för en nätt liten tur till Skåne. Vi valde vägen via Katrineholm på nervägen med tanke på vägbyggena på E18 till Köping, men det var nästan lika illa här. En liten bensträckare på Statoil i Gränna – som är Sveriges i särklass bästa mack. Fortfarande lika kul att bara ställa fram sakerna man ska ha och sen smäller det till på skärmen vad man ska betala.
Otroligt fräscha toaletter också.
Väl värt ett besök om ni passerar.

Det var svinkallt och soligt i början av resan. Sen bara svinkallt och när vi matade mil efter mil i Småland började snöa efter ett tag. Ytterligare en del av motorvägen kring Markaryd var klar.
Sen kom skylten med Skåne och träden försvann.
Ut på E6:an och vips, eller kanske inte vips, så var vi på väg in i Malmö.
Vi hade bokat in oss på Noble House vid Gustav Adolfs Torg. Perfekt läge och bra kvalitet. Vi parkerade golfen i parkeringshuset mittemot, checkade in och gick runt kvarteret och satte oss på Bishops Arms.
Kvalitets-IPA och riktigt god burgare.
Blomman, Niklas och Vego joinade innan vi tog en taxi bort till Eleda Stadion.

Solen hade dykt upp igen, men det var sannerligen inte varmt när vi knallade in på bortasektionen och beställde en öl. När jag fick in min droppade det från botten av muggen och kvinnan i kiosken ville direkt ge mig en ny. Sa att det inte behövdes och att det räckte med ett par muggar så skulle jag lösa det. Då meddelade hon ytterst trevligt att jag kunde komma och kvittera ut en gratis i paus som plåster på såren.
Drygt 300 VSK-are på plats.
Och hygglig stämning.

Efter tre raka 0-1-förluster var de låga förhoppningar om poäng här mot Sveriges överlägset bästa lag. Men prestationen var toppklass och Grönvitt pressade MFF genom hela matchen. Det var 0-0 i paus när jag fick min gratisöl när jag skulle beställa nya. En polare berättade att kvinnan hjälpt honom ut på läktaren med öl under matchen när han inte fick med sig alla själv.
Det var ypperlig service och ett väldigt trevligt bemötande.

I andra fortsatte det att vara en tokjämn match och VSK gav verkligen de svenska mästarna en rejäl match. Tyvärr kom 1-0, ett mål som aldrig borde godkänts då en hemmaspelare i offsideläge skymde Johan Brattberg, men åtta minuter kvar.
Besvikna men stolta vandrade vi in mot stan.
Flera MFF:are kom fram och tyckte att vi förtjänade mer.

Efter en jävla vandring kom vi till slut fram till Sir Tobys där vi kunde knö in oss och kolla på Arsenal. Säkra 2-0 borta mot Wolves – och ungefär när Martin Ödegaard satte spiken i kistan på stopptid kom Blommans pizzor in som han beställt före matchen.
Tempo och service var sannerligen inga värdeord på den här puben.
Kvällen skulle rundas av på en irländare bredvid vårt hotell, men eftersom jag skulle köra hem dan efter vände jag och gick upp och la mig.

Klockan 09 var det uppställning och frulle. Andersson hade redan varit ute och gått en sväng när vi knallade ner och avnjöt hotellets delikatesser.
Sen tackade vi för oss och åkte norröver.
Hemresan blev ganska ospektakulär.
Tankning i Borgeby och sen lunch i Ödeshög. Schnitzel. Sen tog vi vägen om Motala. Segt som fan sista biten när jag släppte av Martin och åkte en snabbis till Lustigkulla innan jag betade av sista biten till Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *