220612 – Tenhults IF v Stensjöns IF 3-3

Arena: Kabevallen
Match: Division 4 norra Småland
Publik: 51
Målen: 0-1 (15) Razmus Malmberg, 1-1 (18) Anton Arberg, 1-2 (27) Belmin Music, 1-3 (29) Belmin Music, 2-3 (52) Lukas Bexell, 3-3 (88) Gustav Ahlgren
Matchens lirare: Aram Amir Hussein, Stensjöns IF

Tenhult.
Inte mycket mer än ett klubbhus.
Och en padelbana.

Utvilad och fräsch gick vi ner och satte i oss en bättre hotellfrulle på Bauer innan vi tackade för oss och checkade ut. Vi hade fint med tid då matchen i Tenhult kickade igång klockan 13 och det inte var allt för långt att köra.
På väg ut kostade vi på oss ett besök vid Rosenlundshallen (Kinnarps Arena (Husqvarna Garden)).
För att spinna vidare på sponsornamnen inslagna väg så kan meddelas att Kabevallen en gång i tiden, innan husvagnstillverkaren sponsrade klubben, hette Mjälarydsvallen.

Det var här vi skulle uppleva söndagens första match. Återigen i division 4. Vi var tidigt på plats och arrangörsklubben hade knappt fått ut en kassakille när vi kom farande.
Kabevallen är egentligen inte mycket att skriva hem om, även om det är en väldigt välvårdad anläggning.
Men det som sticker ut är det nybyggda klubbhuset.
Top notch.

Här inne hade klubben vimplar och annan memorabilia på väggarna. I pärmar fanns gamla urklipp och vi snackade en del med killen i fiket – som sen ordnade allehanda godsaker till oss.
Kabevallen har även två padelbanor.
Det är så klart på pluskontot.
Vid klubbhuset har klubben byggt en stor terrass. Där slog vi läger och spanade den första halvleken och lite till.

Matchen var målrik, men inte speciellt bra. Gästade Stensjön såg ut som det klart bättre laget och trots att de brände en straff kunde de rättvist gå till vila med en 3-1-ledning.
Det gnyddes på hyllan.
Och man mindes nog gärna tillbaka till fornstora dagar när TIF spelade i division 2 – en nivå man siktar på att nå igen på sikt.

Det småskvätte från himlen lite då och då. När vi behövde sträcka på oss i andra för att få lite bilder från andra vinklar kom det en laddning och vi fick ta skydd vid ett av de andra husen vid arenan.
En gång i tiden hade klubben en läktare bredvid klubbhuset, men den rök när man skulle bygga en konstgräsplan ”en våning upp”. Andra halvlek på planen då?
Inte mycket bättre, men Tenhult reducerade och i pressen på slutet kom även 3-3.
Vet inte om det var så rättvist, men så blev det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *