240620 – IF Tunabro v IFK Mora 0-6

Arena: Gyllevallen
Match: Division 4 Dalarna
Publik: 94
Målen: 0-1 (19) Anders Johansson, 0-2 (33) Anders Johansson, 0-3 (38) Joakim Kullberg, 0-4 (72) Ferhat Tayfur, 0-5 (84) Ferhat Tayfur, 0-6 (88) Nathanael Persson
Matchens lirare: Anders Johansson, IFK

Gyllevallen skulle bara betas av.
Men så illa var det inte.
Lite old school – och en jäkla målfest.

Man reser inte gärna från Värmland till Dalarna utan att få med sig en match på vägen. Den här gången fick jag med sig en arena som jag haft kvar på to do-listan ett tag: Gyllevallen i Borlänge.
Efter en bättre gräsklippning i Sutterhöjden drog jag iväg norröver. Planen var att gena över Gåsborn och sen ta vägen över Fredriksberg och Grängärde till Borlänge.
Illa nog tog sniglarna också av efter Långban och omkörningsmöjligheterna sen till Fredriksberg är begränsade, men det gick till slut.
Annat var det mellan Grangärde och ut på riks-femtian. Där var det rena rallytempot.

Jag var perfekt i tid framme vid Gyllevallen som ligger i de södra delarna av Dalarna vid ishallen. Har varit där och kikat innan och det kändes då som en inte allt för upplyftande anläggning.
Men så illa var det verkligen inte.
Det var kö på väg in när spelarna kom samma väg.
50 spänn i inträde för att se seriefinalen i fyran mellan hemmalaget IF Tunabro och gästande IFK Mora som var top of the league.

Tog plats vid räcket där till höger och rätt som det var började grannen snacka. En gubbe från Kungsör som bodde i Borlänge med gediget fotbollsintresse. Det delades historier från allsköns arenor och matcher.
Det kändes inledningsvis som att matchen var ganska jämn – men Mora var klart mer spetsigt. Och helt ärligt, efter deras ledningsmål, ett distansskott i 19:e minuten, så var det aldrig något snack.
Gästerna ledde med 0-3 i paus.
Jag hade sponsrat nåt ungdomslag med att köpa tre golfbollar till någon halvtidskastning, men den missade jag och fick lämna tillbaka bollarna.
Unnade mig en korv istället.
20:-.

Efter vilan försökte hemmalaget komma tillbaka i matchen, men kvaliteten var för låg för att det skulle bli något drama på Gyllevallen den här kvällen.
Mora var för bra helt enkelt.
Med 18 minuter kvar kom 0-4 och när Ferhat Tayfur satte 0-5 med sex minuter kvar började jag röra mig mot bilen. På väg till parkeringen kom 0-6.
Jag skulle in på Hemköp bredvid och köpa förnödenheter då jag glömt necessären hos farsan.

Sen blev det Gagnef, ett par öl och spel ute.
Fina grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *