240623 – Hudiksvalls FF v Dalkurd FF 1-0


Arena:
Glysisvallen
Match: Division 2 norra Svealand
Publik: 171
Målen: 1-0 (71) Asad Nur.
Matchens lirare: -.

En heldag i Hälsingland när midsommar var på väg att ta slut?
Varför inte.
Vi började på toppen – i Hudiksvall.

10.30 var det bara att stå i givakt. Då kom Dala-Järna-expressen. Vi hade planerat in en trippel runt Hudiksvall och med 25 mils resa så var det lika bra att sticka iväg i tid så vi slapp stressa.
Vi tog vägen över Rättvik och Bingsjö upp till Alfta. Sen vänster i Glössbo och genvägen över Trönö, med en oerhört vacker kyrka och en IP som jag och Jansson besökte för nåt år sen.
Till slut kom vi ut på den totaltrista E4:an. Det var oundvikligt och nödvändigt. Och perfekt i tid kom vi fram till Glysisvallen i centrala Hudiksvall där det väntade division 2-möte mellan Hudiksvalls FF och jumbon Dalkurd.

Varmt och skönt när vi klev ut ur FIlips Volvo. Hutlösa 100:- skulle dom ha i entré. Korven snuddade på oaceptabeltpris, 25 pickadoller. Inte var det speciellt god heller.
Vi gick bort till den gigantiska stavhoppsställningen och bänkade oss där i första halvlek.
Glysisvallen är en friidrottsarena, men den har sina ljusglimtar. Snygg entré och bra detaljer. Läktaren sitter ihop med hockeyhallen och är rätt fin.
Matchen då?
Klappkass.
Kvaliteten första 45 var så undermålig att vi nästan somnade i skumgummimattan. Hemmalaget hade en kanonchans, men den brändes. Annars var det mest dåliga passningar, svag teknik och ingen fart.

I paus kom Ponkas polare Jutte över och snackade. Han var i krokarna och firade midsommar och ville också se det här spektaklet. Vi knallade varvet runt och hängde på en bänk på andra kortsidan.
Hudiksvall lyckades bränna en ännu bättre chans än i första, men det var 0-0 när vi hade kommit runt till läktaren.
Då satte en av hemmalagets ersättare 1-0.
Dalkurds försök till kvittering var klena och det blev inga fler mål.
De 171 i publiken kunde vända hem nöjda.
Vi skyndade till bilen och åkte vidare i Hälsingemyllan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *