240618 – IFK Kristinehamn v Skattkärrs IF 3-2

Arena: Sannavallen
Match: Division 4 Värmland
Publik: 353
Målen: 1-0 (4) Benjamin Henriksson, 2-0 (32) Benjamin Henriksson, 2-1 (64) Gustav Leander, 3-1 (82) Benjamin Henriksson, 3-2 (83) Christoffer Bjurefjäll
Matchens lirare: Benjamin Henriksson, IFK

En hel dag i Kristinehamn.
Det var tur att vi avslutade med fotboll.

Farsan skulle lägga i båten och då passade det perfekt att plocka Sannavallen på kvällen. Men det skulle vara en lång dags färd mot det målet.
Han ska ju alltid vara ute i okristligt god tid så det slutade med att jag somnade i bilen på parkeringen där han skulle skicka i båten. Efter flera timmar, där arbetet kanske tog 20 minuter, var den i och vi kunde åka in mot stan.
Nu hade vi bara tre och en halv timme att slå ihjäl innan kick off.
I Kristinehamn …

Vi började på Posten med inlämning av paket. Sen ut till den anskrämliga Picassoskulpturen ute i skärgårn som det lokalt kallas. Där fanns ett fik som serverade anständiga räkmackor.
Vi satte ute i halvstormen.
Sen var det bara två och en halv timme kvar. Då åkte vi bort och spelade äventyrsgolf. Det borde by the way vara förbjudet. Maken till pajaseri får man leta efter.
Bygg vanliga minigolfbanor för fan.
Jag vann dock efter två väldigt svängiga och svajiga varv.
Nu var det bara en och en halv timme kvar. Vi åkte runt en stund och for och tankade. Så kul hade vi.

När klockan hade blivit dags körde vi ner till Sannavallen. Den ligger typ bredvid Sannaheden, där Villastaden spelar, som är nyrenoverad och fin.
Det är dock en friidrottsarena – med allt vad det innebär.
Läktaren på ena långsidan ligger väl nio löparbanor från planen.
Därför slog vi oss ner i stavhoppningsmattan på kortsidan. Det var en väldigt skön plats att avnjuta det här toppmötet i Värmlandsfyran.

IFK Kristinehamn kom visserligen in till den här matchen med två raka förluster, men rivstartade och gjorde 1-0 redan efter fyra minuter. En hemåtpassning blev för snål och Benjamin Henriksson fick en tå på bollen och tunnlade gästernas keeper och hade sedan öppet mål.
Hemmalaget var bättre i första och Henriksson kunde rättvist göra 2-0 en stund senare.
Det stod sig till vilan – som föredömligt hölls ner till åtta minuter.
Vi skippade kiosken och satt kvar på mattan.

Dit kom två barn och började hoppa i andra. Galet irriterande. Tur att de gick efter en stund, men när de kom tillbaka sa jag åt dem att lämna för nu fick det vara nog.
Skattkärr var bättre i andra.
Reduceringen var logisk. Sen stack Henriksson fram och fixade sitt hattrick. 3-1.
Gästerna reducerade dock direkt när en frispark träffade ribban och sen in via keepern. Det var hygglig press på slutet, men Skattkärr kom inte närmre än ett stolpskott.

Iskalla, för det här var ingen varm kväll även om solen sken, lämnade vi Sannavallen och körde hem och käkade lasagne i Sutterhöjden.
Bra så.
Med en ny arena på kontot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *