200913 – Olands FF v Gräsö Norrskedika IF 2 3-1

Arena: Korsängens IP
Match: Division 7 östra Uppland
Publik: 45
Målen: 1-0 (12) Elliot Collin, 1-1 (19) Dante Ljung, 2-1 (42) Samson Ghebremichael, 3-1 (80) Elliot Collin
Matchens lirare: Gubben i kiosken

Två division 7-matcher på samma dag.
The botten is nådd.

Det var 15 kilometer till Alundas förorter. Det skulle ta 18 minuter. Då skulle jag hinna se 45 minuter fotboll till och kunna bocka av ytterligare en arena den här soliga och blåsiga söndan.
Deal done.
När jag parkerade golfen väntade spelarna snyggt på att dra igång den andra halvleken.
Och Rodny Skörd kom joggandes åt andra hållet i jakten på en toalett.

Egentligen skulle den här texten kunna sluta där. Men jag är ju för plusmenyer och extraläsning så jag bjuder på ett par rader till trots att VLT:s gamle sportchefslegendar Ingemar ”Everton” Helgoson alltid sa: Skriv kort, helst inte alls.
Här fanns det ju en kiosk.
Då kom jag på att jag var rätt så hungrig. Det var trots allt sju timmar sedan jag åt. I kiosken berättade herren att han minsann lirat i division 5. Han kastade också fram två korvar med bröd och en kaffe. Den ena korven inte helt klar, som han påpekade, men det struntade jag fullständigt i.

Nere på en av bänkarna på den färglösa, färgglada anläggningen satt bröderna Skörd med barn. Jag slog mig ner och snackade skit i 45 minuter.
Lite då och då kollade vi av vad som hände på den gröna mattan. Det var inte mycket att ha. Hemmalaget gjorde 3-1 med tio minuter kvar att spela.
Thats it.

Sen sade jag hej då och drog iväg hemåt. Den resan gick på ytterst små vägar till en början via Börsta och Saringe ner till Knutby. Jag skulle kolla in Kristi Bruds hus var tanken.
Men det hittade jag aldrig, trots Roddans instruktioner. Fick nöja mig med en titt på fotbollsplanen i byn. Slutspurten på den 30 mil långa resan gick via Almunge och Arn – där jag inte såg ett enda plan.
Sen motorväg hem.
Muy bien!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *