200918 – IFK Hedemora v Smedjebackens FK 1-6

Arena: Brunnsjöliden
Match: Division 4 södra Dalarna, dam
Publik: 50 cirkus
Målen: 0-1 (29) Jonna Lövberg (straff), 0-2 (64) Matilda Kilström, 0-3 (65) Sara Bolinder, 0-4 (68) Matilda Kilström, 0-5 (80) Alma Fahgen, 0-6 (85) Jonna Lövberg, 1-6 (90) Alicia Ingesson
Matchens lirare: Hunden

Brunnsjöliden.
Mmmmm.

Vad gör man efter en hård vecka? Jo, man tar bilen till Dalarna för lite fotboll, stughäng, padel och mer jobbande. Det var exakt vad som hände den här fredan. Lämnade Stockholm strax efter två. Morsan och Mats skulle inte åka från Västerås förrän vid fem och med ett stopp på Bolaget i Barkarby fanns uterymme för finesser på vägen upp.
De bjöd Hedemora på.

Tyckte det var dåligt med matcher i de lägre serierna, men damfyran körde på i fint tempo. Och med kick off klockan 17.00 passade det utmärkt för att inte ruinera hela kvällen.
Ett upplägg som fler borde ta efter.
Punktligt var jag på plats på Brunnsliden strax före fem och fick nästan tvärnita för att kunna plåta den magiska entrén som dock var stängd.
Ingång var från andra sidan.

Solen sken och det var nästa sommar i luften när jag knallade in. Och vilken anläggning. Så där skönt sliten och jävligt retro. En liten träläktaren på ena lång och borta i andra hörnet satt en matchklocka på en rostig stolpe till floodlightsen.
Fem getingar rakt av.
Jag parkerade i ena hörnet.
För det var mest spel mot ett mål i första.
Smedjebacken var helt överlägset.

I pausen fick den bli en sen lunch i form av en korv. Fantastisk den också med varm kopp Löfbergs. Andra halvlek hann inte hålla på i många minuter innan domaren bryskt fick avbryta.
En hund hade kommit in på planen och jagade boll klart bättre än de 20 utespelarna.
Stor humor.

Gästerna tuffade sen in mål i parti och minut, men jag lämnade efter en stund när morsan meddelade att de var på ingång. I Gagnef väntade ju grill, öl och sällskapsspel.
Det vill ingen missa.
Men Brunnsjöliden kan varmt rekommenderas.
Toppklass.
På sitt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *