200808 – Nordvärmland FF v IK Gauthiod 1-1

Arena: Nyvallen
Match:
Division 2 norra Götaland
Publik:  50
Målen: 0-1 (9) Självmål, 1-1 (14) Claes Nyman
Matchens lirare:
Christopher Suta

Äntligen lite sunt förnuft.
Hatten av för Nordvärmland!

Det stod en 40 mils roadtrip i Värmland på menyn den här lördagen. Det var bara att rycka ur alla laddare och bänka sig i farsans Audi för en rejäl resa norrut.
Vi hade ställt in första siktet på Ekshärad och lunch. Utbudet var inte av Manhattanklass men Ica Indianen hade en uteservering och körde dagens även fast det var helgdag.
Tackarrr!
Framme i kassen knappade damen in en vanlig dagens och en PRO till farsan utan att fråga om ålder.
Det var kul.
Och rätt.

Efter att ha slafsat i oss en finare köttbulletalrik styrde vi vidare norrut. Nordvärmland hade hemmamatch i division 2, men det fanns viss osäkerhet om vi skulle komma in i dessa Coronatider där fjantbeslut ska hindra en från att se en fotbollsmatch med knappt någon publik alls medan folk står på varandra i Ullared för att köpa folie för halva priset.
Nordvärmland är Ambjörby eller Sysslebäck.
Den här gången Nyvallen i Ambjörby.
Grusvägen upp är smal och brant. Sen ligger arenan där fint i sluttningen.

Farsan morsade på klubbens ordförande på parkeringen som gav oss lite inside information om hur man driver en division 2-klubb i ödemark. Det bor inte mycket folk här uppe och egentligen ska det inte vara möjligt att spela så högt upp i seriesystemet. Men bygden har bra entreprenörsanda. Branäs ligger när och det är inte så långt till Trysil. Då kan man locka lite utländska spelare som kan höja upp kvaliteten.

Det var en och annan bil på plats på parkeringen, men borta i entrén var det stopp. Ingen fick komma in. Men nu ligger Nyvallen praktiskt placerad så det är inga som helst problem att stå utanför och kolla matchen.
Sen att det är fånigt som bara attan är en femma.
Vi tog plats på ena långsidan och räknade iskallt med att få se matchen därifrån. Men det dröjde inte länge innan en vakt kom och frågade oss om vi ville komma in.
De hade väl fattat hur töntigt det är när 10-20 personer som vill se en match ska tvingas stå utanför staketet bara för att det finns en regel. Att hålla avstånd där inne är inte nåt svårare än utanför så efter fem minuter fick vi komma in och kunde sätta oss på en av träbänkarna bakom båset.

Det var en helt okej match mellan två bottenlag i tvåan. Gauthiod är från Grästorp om någon undrar. Jag hade faktiskt ingen aning om det innan matchen.
Lagen bytte chanser med varandra och det stod väl rättvist 1-1 i paus när vi vandrade runt för att försöka få tag i en kopp kaffe.
Det var det inga problem med och i värmen passade även en burk dricka bra. Som tack för det och att vi fick komma in swishade jag en hundring till klubben. Stort jubel (lätt överdrivet) utbröt i kafeterian.

I andra hängde vi på räcket framför klubbhuset. Det var lite av samma visa igen på planen och föga förvånande och ganska rättvist slutade matchen 1-1.
Nöjda som bara den, även farsan, körde vi sen ytterligare norrut. Sysslebäck nu. Här finns Nordvärmlands andra arena, Lillängen. Av politiska skäl spelare laget sina hemmamatcher på båda arenorna.
I Sysslebäck tog vi sikta på Nedergårdens Vilt och middag. Unnade mig en starköl till älgburgaren som var av finaste kvalitet. Sen skulle vi kolla in massa grejer i närmiljön och det slutade inte bättre än att vi var inne i Norge en kort stund på väg ner mot Torsby där det skulle åkas raggarrunda (mamma mia …) och köpa glass.

Vi hann även åka förbi Mallbackens Strandvallen innan vi stannade i Älvsbacka för nattbad. Det var magiskt. Hemma i Sutterhöjden vid 23-tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *