200807 – Nykroppa AIK v IFK Heden 1-4

Arena: Hammarvallen
Match:
Division 7 östra Värmland
Publik:  10
Målen: 0-0 (6) Hugo Bringsved, 0-2 (32) Hugo Bringsved, 0-3 (40) Ludvig Wallin, 1-3 (53) David Jonsson, 1-4 (54) Jacob Erving Olsson
Matchens lirare:
Hugo Bringsved

Padel, åka båt och lower league-fotboll.
Danderyd, Västerås, Kristinehamn, Nykroppa och Sutterhöjden.
Häng med nu!

Vilken fredag det blev så där lite spontant. Gjorde upp med farsan om ett besök på torsdan. Det vankades ju kanonväder och då fanns möjligheter till allsköns trevliga uteaktiviteter.
Det började tidigt i Blåsut. Först på schemat stod en förmiddagspadel med Moji, Teo och Ahmad i Danderyd. Solen stekte och vi vann.
Igen.
Mitt i matchen säger brorsan ”har du sett kändisen på banan bredvid”.
Utan glasögon är det en omöjlighet så han fick berätta för mig vem det var.
”Pernilla Wahlgren”.
Så kan det gå. Man är ju för gammal för att be folk om bilder så då får man försöka ta det i smyg när man ska claima sin poäng i träningstävlingen med en bild på sig själv efter 4-0-segern. Det slutade inte bättre än att jag fick med mig själv men inte Pernilla. En stolpe var mitt i vägen.

Sen gick resan vidare till ett tomt Lustigkulla där jag duschade. Nästa mål den här fredan var att möta upp farsan vid båten i Kristinehamn. Hade bra fart på E18 så vi hann med både en båttur och fotboll på kvällen. Det var superväder när vi åkte ut en bit i skärgården och badade från båten.
Nu fanns det inte tid att guppa allt för länge för det skulle ju betas av en fotbollsmatch också.
Valde mellan Krillehamn v Staen och Nykroppa v Heden.
Det blev det sistnämnda.

Nästan precis på sekunden i tid rullade vi i varsin bil in på Hammarvallen i Nykroppa. Jag kan ha sett nån match här för massa år sedan, men det är osäkert.
Lika bra att ta en match igen för att vara på säkra sidan.
Medan vi lufsade runt till bänkarna på bortre lång såg jag på den fina mattan att gamle polaren Collin Ogolla fortfarande håller på och nöter i sjuan.
Det är imponerande.

Det här var seriepremiär för Heden och Nykroppas andra match. Den 7 augusti. Men så är ju tiden ur led också.
Det kan ha varit ett 20-tal personer som full rimlig anda gav fan i FHM:s regler. Ingen trängsel direkt runt gemytliga Hammarvallen.
Matchen var väl som man kan förvänta sig i division 7. Heden snäppet bättre.
Det var mellan varven roligare att lyssna på folk än att se själva spelet och farsan var inte imponerad. En bit in i andra sa han ”det är ju två timmar man inte får tillbaka”.
Det blev rättvist 1-4.

Vi packade ihop och körde till Filipstad för inhandling av grillgrejer. I Sutterhöjden fick snabbt fart på elden och öppnade en öl. Men dagen hade varit lång och jag var som utstämplad och klar kort därefter.
Strax före 23 …

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Fredrik Gustafsson skriver:

  Tja kul med lite värmlandsmatcher. Har du koll på om Nykroppa spelar på annan arena nuförtiden? Har spelat ett gäng div 7 matcher mot Nykroppa för dryga 20 år sen så körde en runda där uppe i somras (ingen match då) för att kolla in lite gamla arenor som man spelat på men den i Nykroppa kändes inte alls bekant.

  1. Lander skriver:

   Enligt farsan så hette den förra Bergevi och försvann för ca 15-20 år sedan. De skulle bygga ny järnväg och då skulle den gå där fotbollsplanen låg.
   Oklart dock om ”nya” Hammarvallen fanns från tidigare eller om den så att säga upprättades då.
   Tror de byggde den då.

 2. Lander skriver:

  Ja, det tror jag de gjort. Farsan snackade om en annan plan i Nykroppa som användes förr om åren. Ska kolla med honom vad den hette, för den finns inte kvar, så återkommer jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *