200809 – IFK Velen v Slottsbrons IF 2-4

Arena: Leksbråten
Match: Division 5 västra Värmland
Publik: 16
Målen: 0-1 (17) Patrik Nyqvist, 1-1 (36) Isak Olsson, 1-2 (50) Merivan Waysi, 1-3 (52) Robin Frisell, 1-4 (80) Merivan Waysi, 2-4 (87) Andreas West
Matchens lirare: Samuel Ströberg

Kanslikärringen med parabolbrillorna var inte nöjd.
Och värre blev det.
Hallå dålig stämning.

Efter långturen till Ambjörby på lördan var det nu ny dag och nya möjligheter. Efter att farsan haft lektion i hur man skär leverpastej kastade han på sig becknarväskan och vi var redo.
Norrut igen.
Vi körde sicksack vägar och hamnade efter en stund i Mårbacka. Men det fanns ingen tid för rundtur där för klockan 14.00 var det kick off på Leksbråten i Velen.
Markus Bergs moderklubb dryga milen norr om Torsby.

Det var nån form av skidanläggning och en parkering bredvid vägen. Vi parkerade och spanade en stund. Oroväckande att det stod två blåklädda nere vid bommen.
När vi kom ner stod delar av styrelsen, vad det verkade. En sur nitisk kärring med paraboler. Hon förklarade minsann att här fick det inte va nån publik.
Kom igen, för fan.
Det är division 5 mitt ute i skogen.
Hon tyckte vi kunde stå på bron (bilden) och kolla därifrån och sen frågade hon var vi kom ifrån. Som om det skulle spela någon roll.
Jag ryckte med mig farsan och gick in i skogen istället.

Där sket vi i tantens order och snitslade oss ner till klubbhuset. Inte fan skulle vi missa det här. Undrar om det är Bergs transferpengar eller gåvor som bekostat byggnaden, men stort var det.
Där framför, nere vi hörnflaggan spottade vi ”kiosken”. Ett lite mindre hus med trädäck med stolar och bord framför.
Här skulle ingen se oss, tänkte vi och bänkade oss.

I fem minuter var det fridfullt deluxe. Spelarna gick in på planen.
Då kom hela styrelsen, med paraboltanten och gubben vid bommen, inlommande med kaffe i en korg. Farsan fick haspla ur sig ”jaaaa, vi hamnade här”.
Dålig. Stämning. Se.
Det var så jävla obekvämt. Ännu värre blev det när de tog fram kaffet och sket i att bjuda oss. Efter en kvart fick nog och tvingade med mig farsan därifrån.

De hade ju bänkar runt om hela planen och på  bortre lång satt det bara ett par gubbar. Där kunde vi i lugnan ro slå oss ner och avnjuta resten av den här division 5-matchen i solskenet.
Gästerna från Slottsbron var klart bättre. Ändå stod det 1-1 i paus, men i andra kom snabbt 1-2 och 1-3. Det var game over. Eftersom vi inte hade nån lust att stöta på paraboltanten och hennes entourage på vägen ut smet vi nån minut innan det var slut. På väg ut blev det 1-4 och på väg därifrån 2-4.

Nu var målet Fröknara Fräs. Det är en restaurang nere vid Frykens strand. Tyvärr på en camping proppfull med norrmän. En illa vald kombo. Men maten var finfin, utsikten bättre och den lokala ölen från Branäs kanon.
Sen körde vi söderöver. Jag somnade.
Nu skulle vi käka glass på mormors i Lysvik. Världens glassfest med fin utsikt.
Hemresan gick sedan via Svennis herrgård i Björkefors, bad i Älvsbacka och inköp av honung.

Kvalitetsdag igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.