190809 – Kungsör BK v Yxhults IK 1-1

Arena: Runevallen
Match: Division 3 västra Svealand
Publik: 319
Målen:  0-1 (9) Eskil Alm, 1-1 (77) Alexander Karlsson
Matchens lirare:
Linus Zetterström

Först sandlådor i Surahammar.
Det var tur besöket i Kungsör innehöll nån form av kvalitet.

Efter en lång jobbdag på semester direkt efter groundhoppingfesten i Europa var det bara att dra igång igen. Tidig uppstigning väntade då det vankades golf med Empa och Jeppe i Surahammar.
Perfekt väder.
Usel golf.
Det är det ytterst korta sammanfattningen när jag besökte varenda sandlåda i hela Västmanland.

Det slutgiltiga målet den här kvällen var Sutterhöjden, men det var mycket kvar att fixa innan jag anlände till Värmland. Först till Lustigkulla för dusch och kaffe efter golfen.
Sen sadlade jag om styrde kosan via Kicksund och Tumbo till Kungsör.
Ett ställe man åker förbi då och då och där jag spelat en legendarisk hockeymatch en gång i tiden. När vi med VIK:s U16-lag lirade i B-juniorserien mötte vi Kungsör på uterinken i full storm. Det var så illa att det laget som hade medvind i två av de tre perioder vann enkelt.
Nu var det en ny arena som var målet.

Fredagsmatch mot Yxhult på klassiska Runevallen lockade för jag fick ställa mig längst ut på parkeringen. När jag hade swishat in mig konstaterade jag att det var mycket folk på plats. När publiksiffran meddelades löd den på finfina 319 personer.
Jag ställde mig i solen på bortre lång och fick se en trevlig match.
Två topplag. Kungsör ville ha boll och driva spelet. Yxhult livsfarligt i omställningarna.
Det blev 0-1 ganska snabbt.
Sen följde en jakt på kvittering.
Den pågick i princip hela matchen men kom först i slutet. 1-1 får anses rättvist i matchen.

Jag kilade ut och körde till Armbåga där bron över ån fortsatt var avstängd. Det fick blev en sväng genom stan och upp till E18 för lite käk innan jag älgade vidare i mörkret mot Värmland och en kir på tapp när farsan välkomnade med brasa på grusgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.