190807 – Eskilsminne IF v Lunds BK 0-1

Arena: Harlyckans IP
Match: Division 1 Södra
Publik: 366
Målen:  0-1 (49) Jesper Möller
Matchens lirare:
Jesper Möller

Först kvalitetsburgare och mingolf.
Sen ännu en arena.
En del dagar är bättre än andra.

Det är 80 mil mellan Odense och Blåsut. Men det finns rätt mycket där på vägen. Det skulle vi få uppleva den här ytterst långa onsdagen.
Allt började med att Roddan vägrade den danska kvalitetsfrullen som avslutades med wienerbröd och espresso.
Sen checkade vi ut, körde dubbla broar och rullade upp till Helsingborg.
Direktörn var skeptisk till all dötid, innan matchen på Harlyckan men han skulle snart vända.

Efter en mindre omväg när det var stopp på E6:an kom vi upp till Högaborg. Där hade jag spanat in The Garage Bar som enligt Burgerdudes rankas som det tredje bästa hamburgerstället i landet.
När vi smög in på parkeringen vid trerycket var det kö (!) utanför, men när vi hade parkerat fick vi överraskande bord direkt och kunde njuta av en superb sen lunch på allehanda finesser.
Det här stället kan varmt rekommenderas.
Möcke bra!

Inne i Högaborg var det inget större liv. Vi slog läger på ett fik först för en kaffe, lokal öl för andra. Sen stannade vi till vid stranden där de hade minigolf, men regnet och stormen piskade på från Öresund så vi fick snabbt ”fly” in i bilen och åka till Helsingborg. Där velades det hel del efter stopp vid Olympia och nere i hamnen. Vädret var lugubert och bjöd inte in till utomhusaktivitet. Istället åkte vi söderut till Råå. Där fanns det en camping med minigolf. Och nu hade det slutat regna så det blev tre varv. Vi var själva där.
Väldigt skönt att slippa ungar som skriker och som ska sopa med klubborna på allt som rör sig.
Tre säkra segrar kan noteras.

Nu skulle resan knytas ihop med Eskilsminne mot Lunds BK på Harlyckans IP. En idrottsplats i Södra Helsingborg. De hade inte många parkeringar, men vi lyckades snirkla in oss på en liten väg i backen där det fanns en plats för golfen.
100 spänn i entré.
Vi hängde på kortsidan i första där vi snackade lite med en fotograf som förundrades över att lyftkranen på bygget bakom arenan flyttade sig när det blåste.
Det var 0-0 i paus när jag testade den lokala korven. Den var mycket bra.
I andra bytte vi upp oss till långsidan men när det började regna fick vi ta skydd på läktaren en kort stund.
Matchen då?
Njae, så där. Lundapågarna gjorde enda målet även fast det var hemmalaget som hade mest boll.
Men 0-1 blev det.

Nu var det ”bara” 56 mil kvar. Det blev becksvart i Värnamo och börja regna strax norr om Jönköping. Matstopp i Mjölby och tankning i Nyköping.
Spännande va?
Nej, att åka E4:an är sällan mer än så här. Vid 02.30 körde vi in i bilen i garaget efter 500 mil, 10 matcher på tio dagar.
Alles gute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.