190422 – Lincoln City v Tranmere Rovers 0-0

Arena: Sincil Bank
Match: League Two
Publik: 9 658
Målen:
Matchens lirare:
John Akinde

Först hände absolut ingenting.
Sen allt.
Och äntligen fick vi ”storma” en fotbollsplan.

Det var inte så mycket att fundera på den här morgonen. Bara att ta tag i grejerna och åka jojo över till Asda för frulle. Sen satte vi kurs mot Lincoln.
Det är nästan på pricken tio mil och vi  körde nästan direkt rakt på hotellet där vi hade bokat in oss för natten. Men någon incheckning på Holiday Inn blev det inte så vi fick släpa ut väskorna i bilen igen innan vi gav oss ut på byn.

Det var fortsatt strålande väder när vi knallade den dryga kilometern ner till arenan. Jag hade lyckats köpa upp de sista platserna till matchen någon vecka tidigare. Då var Lincoln inte klara. Det var man nu. Så den här matchen gällde inte mycket utan det var mest en festdag för hemmasupportrarna som kunde njuta av att deras lag gjort en grym säsong och vunnit League Two.

Nere vid Sincil Park var det fullt pådrag. Vi gav oss in på puben på ena kortsidan och köpte en pint som vi tog med oss ut. Stämningen från vissa vakter var lite småtjurig då man skulle stå bakom vissa rep. Andra gav blanka fan i det. Så vi kunde stå kvar och njuta av ölen innan vi knallade in.
Sen hade vi stora problem att hitta våra platser.
Efter en stunds vandrande fram och tillbaka hittade vi våra säten bakom rullstolsplatserna. Det var svag sikt. Men i gengäld gott om benutrymme.

Matchen kan vi lämna där hän, för den slutade 0-0 och efter en hygglig burgare i paus hoppar vi snabbt fram till slutskedet. Då började hemmapubliken sjunga upp och när domaren satte pipan i munnen och visslade av matchen skulle många in på planen och fira.
Vi ville så klart inte vara sämre och ”stormade” också in.
Mest för att få lite sol efter 90 minuter i skuggan, men också för att det var närmaste vägen in till stan.

För dit skulle vi sen. Det blev ett par kalla på innergården på Witch & Wardrobe och ett par till inne innan vi i sakta mak knallade hem i mörkret med varsin påse lunch/middag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.