180619 – Ludvika FK v Nyhammars IF 2-1

Arena: Hillängens IP (ABB Arena)
Match:
Division 4  Dalarna
Publik:  340
Målen: 1-0 (4) Fernando Cortes Rodriguez, 2-0 (26) Fernando Cortes Rodriguez, 2-1 (56) Albin Fahgén
Matchens lirare: Fernando Cortes Rodriguez

Resan från Blåsut till stugan tog en konstig väg.
Först till Norrtälje.
Sen till Ludvika för fotboll.

Eftersom det tar 300 år att få en tid för nytt pass i Sverige så får man boka in sig i Norrtälje. Det är ju inte direkt på vägen på stugan, men va fasen … finns det bara sämre alternativ så tar man det här. Sen hade jag lite möjligheter att se en match på väg till Gagnef.
Planen var först Borlänge.
Men det fick bli Ludvika när de andra skulle komma upp senare på kvällen.

Det blåste storm och var soligt när jag i god tid, efter en av de sämsta kebabsalladerna jag spisat, parkerade bilen och swishade in mig. 50:- men då ingick matchprogram.
ABB Arena, eller Hillängens IP som den egentligen heter, är en fin gammal idrottsplats med läktare på båda sidor. Den ena vackert i trä.
Synd bara att det är löparbanor.

Köpte mig en kaffe med påtår och ”bänkade” mig vid räcket. Hemmalaget klart bättre genom hela matchen men spelade överdrivet mycket boll. Det resulterade i för få chanser och matchen blev resultatmässigt jämn även om det inte var något snack.
Kul också att gästande Nyhammar hade med sig en del ”fans”.
Det jublades en del vid deras reducering.
Kanske inte så konstigt när jag senare tog reda på att det är en by i Ludvika kommun.

Jag tänkte pipa fem minuter före matchen var slut, men det skulle det visa sig att jag inte alls skulle. Lokalbefolkningen verkade helt borta när det kommer till parkering av bilar och jag var inparkerad. En fjantig Clio hade gjort en tredje rad bakom mig och jag var fast.
Det var inte mycket att göra.
20 minuter senare kommer en jävla drummel och fattar ingenting. Han ser inte att han parkering mig och är helt lost. När han sätter sig i bilen och börjar wappa får han sig en rejäl uttutning. Knappt att zombien vaknade av det, men en halvminut senare körde i alla fall lallaren iväg.

Halvt vansinnig gick det fort via Borlänge till Gagnef där det väntade Plump och lite kvällsjobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.