Polonia fick tre spelare utvisade första halvlek.

Första regnet på flera veckor öste ner över Stockholm när jag tog bilen bort till Bromma. Ännu en konstgräsplan med staket stod på menyn.
Åkeshovs bollplan.
Gästvänligheten total när man fick klättra in via en liten lucka i staketet.
Sen hände det saker.

Polackerna var bra på planen, men de var sällan överens med domaren. Rätt som det var så fick de en utvisad. En kille i Rissne, på min kant, kom fram och snackade lite.
Jag undrade varför det blev utvisning.
Ingen visste.
Sen undrade Rissnespelaren om jag var från förbundet. Han tittade lite förundrat på mig när jag sade att jag samlade på fotbollsarenor.

Med tio man fortsatte Polonia att lira bra. Men så med några minuter kvar av första halvlek så åkte två hemmaspelare till ut. För snack. Och det var kurwa-festival över hela Bromma.
En av de som åkte ut var keepern så Polonia fick ställa en utespelare i målet och i andra halvlek väntade spel med åtta man. Tror aldrig jag varit med om att ett lag fått tre spelare utvisade.

Det var grinigt som fasen och domaren hade det inte lätt. Hela deras bänk och åskådare hade massor med åsikter. Både i paus och efter matchen. Publiken sjöng till och med ramsor mot domaren.
Andra halvlek blev av förklarliga skäl fattig och Rissne kunde, utan att alls briljera, vinna med 3-0.
Det hade de förmodligen inte gjort om Polonia hållt sig på planen.

Sen väntade lite jobb på jobbet och VM-fotboll på teven.