180317 – Maidstone United v Sutton United 1-0

Arena: Gallagher Stadium
Match: Conference
Publik: 2 065
Målen: 1-0 (70) Stuart Lewis
Matchens lirare: Stuart Lewis

Snö och isande kyla.
Och många inställda matcher.
Tur det finns konstgräs …

Jag blev medbjuden till Barnet av en av Franks polare, men tackade vänligen med bestämt nej. Den här lördagen var vigd till groundhopping och en resa till Maidstone, där Frank själv var på ginfestival, stod på schemat.
Lämnade väskan på hotellet och tog bussen ner till Kings Cross för vidare tube-färd till Victoria.
Där kostade jag på mig en espresso och en macka för att göra mig redo för den drygt timmen långa tågresan ner till Kent.

Det var kallt och snöigt i London den här lördagen. En del fans med på tåget ner genom de vita landskapen. I Maidstone syntes arenan, Gallagher Stadium, från bron innan stationen och det tog inte mer än fem minuter att knalla dit.
Jag var där i god tid.
Inträdet kostade 15 pund.
Men ett tråg med pommes kostade bara två pund och inne i baren fanns en egen Maidstone-lager. Sånt applåderas!

Bänkade mig med gubbarna på bortre lång vid räcket. Ska sägas direkt att det här inte var någon vidare tillställning mellan topplaget Sutton och bottenlaget Maidstone.
Det var gnälligt och jämnt i första och logiskt 0-0 i paus när jag gick in på Spitfire Lounge för att värma mig med en kir på tapp – som jag upptäckte att de hade i utbudet.

Ställde mig på andra sidan i andra, närmare bortafansen som var nåt hundratal till antalet. Därifrån fick jag i min ensamhet se Maidstone jobba ner Sutton och sno åt sig tre poäng.
Det var helt rättvist och spelglade det som hände på planen bra.
I slutet blev det kallt igen och jag bestämde mig för ett nytt besök i loungen. Där blev jag kvar nån timme innan jag hittade ett bra tåg ”hem”.
Efter en stund kom ena hemmaspelaren efter den andra in i baren och firade segern med en pint.
Sånt älskas!

På väg ”hem”, skulle till till Gatwick, via hotellet i Barbican, stannade jag först för en veteipa på Victoria, och sen några fler cider på London Bridge innan jag stövlade in på flygplatshotellet för några timmars sömn innan jag skulle flyga klockan åtta.
Nu gick de-iceing-maskingen sönder så vi lyfte inte förrän elva, plus en timmes torsk så det blev sen eftermiddag innan jag kom hem till Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.