160807 – Manchester City v Arsenal 2-3

Arena: Nya Ullevi
Match:
Träningsmatch
Publik:
28 228
Målen: 1-0 (30) Sergio Kun Agüero, 1-1 (50) Alex Iwobi, 1-2 (73) Theo Walcott, 1-3 (85) Chuba Akpom, 2-3 (88) Kelexhi Iheanacho
Matchens lirare: Yaya Toure, Manchester City 🙂

Arsenal i Sverige. Det har inte hänt sedan 1999.
Synd att de valde Göteborg bara.
Men, men …

Jag och Backevik kom fram på lördagskvällen och mötte upp Andersson och Uffe och fixade med parkering till vår buss. Tanken var att ha den i garaget men där var det för lågt i tak som vi fick ställa den utanför Scandic Crown där vi bodde.
Det blev ett par finare ipor på hotellet och tidigt i säng för att vara laddade inför söndagens stora evenemang,

Festen skulle dra igång klockan ett. Vi var på plats redan klockan tio för att ställa i ordning allt så att de över 750 personerna kunde få en kanoneftermiddag.
Platsen var VIP-sektionen inne på Gamla Ullevi.
Manchester City tränade på gräsmattan framför oss. Vi fick inte ta kort och vi fick inte gå ut på läktaren. Tur att vi hade mycket att göra. För nu tickade klockan snabbt.
Och när vi slog upp portarna sa det bara pang så var det fullt med folk överallt.
Jag har själv inte alls bra koll hur eftermiddagen fortlöpte för det var helt galet tryck i shopen. Medan jag servade alla i kassan så tryckte Backevik tröjor.
Det gick i nonstop från fem över ett till tio i sju.
Mellan dess så minglade våra medlemmar runt och laddade för matchen. De fick lyssna till vår gäst Ray Parlour som drog historier och skämt medan ordförande Axel Asplund styrde uppe på scenen.
Sen blev det ännu bättre stämning när supporterbandet Away Boyz rockade loss.
Hits och ramsor varvades så att alla kunde komma i rätt mode inför matchen.
Ja, matchen …

Den hade jag nästan glömt bort där i shopen. Det var så mycket att göra att tanken på att vi skulle gå och se Arsenal spela för andra gången den här helgen var helt väck.
Klockan var nog tio i sju när allt var klart inne på Gamla Ullevi och vi kunde knalla den korta biten till Nya Ullevi, invigd 1958 och med komfort och högtalarsystem från 1938.
Vi hade precis som många andra biljetter på ståplats på kortsidan men när vi kom in och gick mot den sektion där jag hade biljett blev jag nekad av vakten för det var fullt.
Det hade nog gått fem-tio minuter av träningsmatchen, men ändå.
Hatten av för bra organisation!
Istället gick vi upp på sittplats och slog oss ner. Det var faktiskt väldigt skönt efter en lång dags slit.
Den så kallade supermatchen lockade lite drygt 28 000 åskådare. Delar arenan var magert besatt och det var få Manchester City-fans på plats. Gissningsvis var 90 procent av publiken Arsenalfans.
Det blåste och var kallt. Ljudet hördes inte och man satt som på en Ryanairflight.
Tack och lov vann Arsenal – så att vi kunde fira seger med några kalla efteråt.

Efter matchen gick vi tillbaka till hotellet. Tog några öl med de andra Arsenalfansen som var i baren. Sen kom vi på att vi inte hade käkat sen frukost och gick till Max och satte i ett stadigt mål innan vi gick vidare till Clarion Post i kvarteret bredvid och rundade av.

De flesta andra åkte hem på måndagen men jag, Backevik och Indra var kvar. Det blev pubbesök, räkmacka i Gothia Towers, besök på Liseberg, där vi vann en tvåkilos Snickers/Twix på vägen nu när vi var dyngsura efter en tur i Flumriden.
Kvällen avslutades på Magazzino – en trevlig och bra italiensk restaurang.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.