160326 – Halifax Town v Altrincham 1-0

Arena: MBi Shay Stadium
Match: Conference
Publik: 1 747
Målen: 1-0 (68) Hughes

Det är när man når den här nivån och den här kvaliteten på fotboll som man allt som oftast börjar undra va fan man håller på med.
Men likväl – en tur till Halifax blev det.

Ingen rast ingen ro. Trots en oerhört lång långfredag fanns ingen tid för sovmorgon och sköna lördagspromenader. Nej, upp tidigt, in i bilen, över till Asda för inköp av nya lådor äggock och sedan knacka in Halifax på GPS:en.
Resan rakt norrut var på 20 mil och kick off var 12.45 så vi tyckte det var lika bra att dra iväg tidigt för att inte hamna i tidsnöd.
Vi passerade i strålande sol metropoler som Stamford och Newham innan vi nådde Doncaster, Wakefield och till sist Halifax – som ligger mellan Leeds och Manchester.

Backevik sladdade aggressivt in på en gata bredvid arenan och var nära att mörda trottoarkanten. Arenan ligger vackert i det berg-och-dalbaneliknande landskapet och vi hamnade precis före bortafansen som roade sig med att bränna bengaler på väg in.
Vi kände att vi ville lägga så lite deg som möjligt så vi valde biljetter på kortsidan.
Ståplats.
Men långt ifrån ståpäls.

Engelsk tv hade valt, ingen fattar nog varför, att sända den här Conferencematchen. En anledning såklart att Premier League och Championship hade uppehåll det var landslagsfotboll.
Arenan i sig är så där skönt old school-skön med gamla slitna sluttande läktare, men den är alldeles för stor för Halifax så en långsida och en kortsida var stängd.
Dock över 1700 personer på plats.

Matchen då? Fullständig katastrof. Vi stod och försökte jobba in våra hörnspel, men de 22 gubbarna på planen var så usla att de inte klarade av att rensa bollfan till rätt ställe.
Gräsmattan var inte mycket bättre den.
Under tiden snackade vi ihop oss vilken match vi skulle åka och se sen.
Ursprungsplanen var FC United of Manchester, vilket det också blev, men på vägen var vi nära att välja någon annan lower league-match i närheten eller Bradford mot Millwall.

Vi var tvungna att dra med 20-25 kvar för att hinna så vi lämnade den här fotbollsfesten precis för allt började hända. På vägen ut gjorde hemmalaget 1-0 – och fick sedan två spelare utvisade.
Vi missade alltihop.
Men det var mer värt att vara på plats i Manchester i rätt tid – för det här var verkligen ingen höjdare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.