160325 – Northampton Town v Newport County 1-0

Arena: Sixfields Stadium
Match: League Two
Publik: 5 630
Målen: 1-0 (22) John Marquis

Det finns bara två John-John.
En är hjälte i Vinterviken – den andra husvagnsägare  i Northampton.

Klockan ringde 04.15 hemma i Blåsut. Det är ju, som bekant, bara vid flygningar man går upp vid den tiden – och nu skulle vi, jag och Backevik, till Arlanda för att flyga Norwegian 07.05 till Gatwick.
Det gick bra hela alltet.
Backevik sov mest hela tiden – som vanligt.
Där snackar vi svart bälte. Kan inte finnas någon som är rappare på att kvarta på flygplan.
Vi landade tryggt på Gatwick på utsatt tid och fick ut en sprillans ny Peugeot 308 – med en buckla på ena dörren. Det är starkt jobbat när bilen gått tolv miles.

Första anhalten på den här groundhoppingmadnessen skulle bli Northampton så vi brände M25:an runt London och sedan norrut på M1:an. Bortsett från lite små köbildningar då och då gick det överraskande bra och vi kunde rulla in i ett soligt Northampton i god tid före kick off.
Arenan ligger en bit från city vid en massa affärer så vi tog en lunch på Francis and Benny. Trots att restaurangen var halvfull fick vi vänta ett par minuter på att få ett bord.
Halvbra …
Maten var ingen höjdare. Inte mindre sugen på godsaker blev jag när bordsgrannarna slafsade i sig burgare och pommes medan jag satt med en halvfärdig caesarsallad och kranvatten.

Efter lunchen kom vi på att det var bra att ha lite cash så vi åkte in mot stan och våldsparkerade mellan en zoobutik och en annan djuraffär för att nå bankomaten vi sökte.
Nu var vi redo och åkte tillbaka till Sixfields och solskenet.
Det är en brant grässlänt bakom ena kortsidan vilken är perfekt att gå upp på för att plåta. Arenan är under ombyggnad och en av långsidorna är inte klar än så publikkapaciteten är reducerad.
Nu hade vi ringt dan före och jag fick tag i de två sista biljetterna till den utsålda matchen.

Northampton kommer med största sannolikhet att vinna League Two. Laget har gott om poäng ner till de jagande lagen och när vi tog plats på rad ett på kortsidan så gjorde vi det med över 5 500 förväntansfulla hemmafans. Ett hundratal gästande fans fanns också på plats så stämningen var ganska god för att vara i fjärdeligan.
NTFC öppnade klart bäst och der dröjde nog till den femte minuten innan Newport fick låna bollen.
1-0 kom planenligt i mitten av den första halvleken.
Men vi satt mest och tyckte att Newport var det bättre laget.

Det var kallt när solen inte gav oss värme och det var trots allt League Two så kvaliteten är därefter.
På hemmasektionen närmast vår kortsida blev det stök två gånger – först bars en kille ut och i paus fick polis rycka in för att lugna ner känslorna.
Oklart vad som orsakade oroligheterna.
Efter paus hade gästerna mer och mer av spelet och trots att en kvittering hade varit full rättvis så kom den aldrig.
Serieledande Northampton tog ett stort steg mot League One-spel nästa säsong och de fullsatta läktarna jublade.
Vi smet några minuter innan matchen var slut för att hinna iväg till bilen och bort från parkeringen innan köerna för att hinna till nästa stopp – Peterborough.

Och just ja, det var det här med John-John. I den klassiska svenska filmen från 1996 så spelas karaktären av David Tainton.
De struntade nog fullständigt i honom i Northampton när de sjöng om sin egen John-John – som inte heter John-John – utan John-Joe och som tydligen äger en husvagn.
Vi nynnade skrattande med fast bytte ut John-Joe mot John-John.
Kul?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *