111123 – Arsenal v Borussia Dortmund 2-1

Arena: Emirates Stadium
Match: Champions League
Publik: 59 531
Målen: 1-0 (49) van Persie, 2-0 (86) van Persie, 2-1 (90) Kagawa

Arsenal Sweden har varit på turné igen.
London fick äran att ta emot 50 svenska gooners i november.
Häng med på en resa med alldeles för många galna tyskar, facegoogling och avancemang i Champions League.

Hela puben The Champion var proppfull med svenska Arsenalfans när jag själv, Axel Asplund, Andreas Andersson med sällskap gled in.
Vår resa in till centrala London hade tagit en smula längre tid än vi beräknat så vi var litecsena. Nordvästra hörnet avcHyde Park och hotellet Ramada skulle vi bli vår bas de närmsta dagarna under vår visit som innehöll både Champions League, Premier League, rundvandring och pubkvällar.
Det var bra stämning när vi delade ut biljetter och tröjor inne på puben. Besöket blev dock inte speciellt långvarigt då vi skulle checka in och sedan bege oss upp till Islington för att ladda upp inför Arsenal-Dortmund. The Gunners skulle vid seger kvalificera sig för åttondelsfinalen, men Europas mästarturnering har inte alls samma status längre bland Arsenalfansen och det snackades om att det var tyskar överallt.

Jag fick ganska snabbt information att det bara var att lägga ner vår plan om att uppladdningen skulle inledas vid Finsbury Park. Området runt stationen liknade mer Bundesrepublik Deutschland skvallrade SMS:en om. Det fick bli Holloway Road och The Tollington istället. Vi fladdrade dock runt på ett par till ställen innan vi lunkade upp mot Emirates Stadium, som skrämmande nog var hade en alldeles för hög andel människor i anskrämliga neongula och svarta tröjor.

Vid vår entré hade Old Bill tvingats till någon nödlösning för att sortera upp tyskar från engelsmän och det är helt solklart att Arsenal överraskats över den stora andelen tyskar som registrerat sig som Red Members och köpt biljetter på hemmasektionerna. Det slutade inte på annat sätt än att Arsenal även fick packa ihop 3000 tyskar på upper tier och det var säkert 8000 Dortmund-fans inne på arenan.
Och dom sjöng.
Så-in-i-helvete.
Hela tiden.

Visst de tystnade lite när vi fick luften under vingarna efter Robin van Persies två fullträffar i början av den andra halvleken, men läktarkultur är de bra på i Ruhrområdet.

Vi kände oss säkra på seger när klockan drog sig mot 90 och gick ut. När vi kom till puben visade det sig att tyskarna reducerat i slutet, men eftersom vi inte såg det målet räknas det inte. Arsenal vann således matchen med 2-0 och inget annat.

Charlie George, legendaren som avgjorde FA-cupfinalen 1971, tog emot oss på arenan dagen efter. Vi hade laddat på The Gunners innan med lager och biljard och tagit en skön lagbild innan George drog igång rundturen. Det blev som vanligt en skön resa där den genomtrevlige Charlie bjöd på sig själv gång efter annan när han berättade om klubben, arenan och spelarna. Vi fick via lyxplatserna ta oss ner på innerplan och vidare till omklädningsrummet innan vi rundade av med en uppskattad frågestund i mediarummet. På The Armoury fylldes shoppingkassarna till bredden och vi fick dessutom tillfället att träffa både Alex Oxlade-Chamberlain och Emmanuel Frimpong som signerade matchtröjor.

Kvällen rundades av på The Gunners där vi bjöd på käk, ordnade frågesport och hade trevligt. Den prestigefyllda frågesporten vanns av Axel Asplunds gäng som med minsta möjliga marginal tvålade till Kristonel ”Kicken” Elwes lag.
I sedvanlig anda satt många kvar i hotellbaren och diskuterade fotboll och andra nödvändigheter långt in på småtimmarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.