091213 – Liverpool v Arsenal 1-2

Arena: Anfield Road
Match: Premier League
Publik: 43 853
Målen: 1-0 (41) Kuyt, 1-1 (50) Johnson, självmål, 1-2 (58) Arsjavin

Äntligen har jag fått sätta en bock framför Liverpools klassiska arena Anfield Road. Det här är en sån arena som man vill besöka och se match innan de flyttar till en ny arena. Men jag var inte allt för imponerad – i alla fall inte utanpå.

Anfield Road ligger vid kanten av Stanley Park och när man kommer med taxin från Lime Street kan man se Evertons Goodison Park på andra sidan parken. Området runt arenan är inte mycket att hänga i granen, men det finns en pub (The Arkles Pub) ett stenkast från bortasektionen och de tar mer än gärna emot gästande fans. Vi trängde oss in och avnjöt några Stella både före och efter matchen.

Utanför finns en del klassiska landmärken som den minnesskylt från Hillsborough och You´ll never walk alone-ingången. Men Anfield Road ser faktiskt mest ut som ett plåtskjul på utsidan.

Däremot är den rätt schysst invändigt. Bortafansen får halva Anfield Road stand lower tier och vi hade drygt 3000 fans på plats. När lagen kommer in på planen spelas den obligatoriska ”You´ll never walk alone-sången”, men jag måste säga att det var klart bättre drag i Glasgow när Celticfansen sjöng samma sång. Det var rätt tyst på Anfield. Kanske har en del att göra med Pool usla form. Det blev lite tryck när de gjorde 1-0, men i andra när Arsenal vände var det vi som stod för underhållningen på läktarna.

Arenan är sitter inte ihop, men är ändå ihopbyggd i hörnen. En långsida och en kortsida har två etage, men den mest kända läktaren är The Kop. Där står Pools mest högljudda fans, men vid mitt besök var det snudd på rena begravningsstämningen där.

Efter matchen gick vi åter till Arkles och när det var dags att ta sig ner till Lime Street för att ta tåget från Liverpool hade de ställt upp en rad taxibilar utanför puben. Mycket praktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *