041017 – Charlton Athletic v Newcastle United 1-1

Arena: The Valley
Match: Premier League
Publik: 26 553
Målen: 0-1 (39) Craig Bellamy, 1-1 (51) O’Brien, självmål.

Söndag kan betyda vilodag.
Men inte om man är England på fotbollsresa.
Då åker man till The Valley och ser Charlton v Newcastle.

Men först sov vi ut. På dagens program stod Charlton – Newcastle med kick off klockan 16 lokal tid. Begav oss efter lunch ner till London Bridge och puben The George. Fish and chips och en pint sedan var man med i matchen igen.
Tåg från London Bridge till Charlton tillsammans med en hel del Newcastlesupporters, ramsorna avlöste varandra, ”We hate Sunderland and we hate Sunderland”, ”Toon army” mm.
Bortalaget hade ett stort och röststarkt följe som hade hela South Stand till sitt förfogande. Själva satt vi nere i ena hörnet av North Stand tillsammans med övriga skandinaviska supporters som köpt biljett via resebolagen. Framför oss satt två äldre norrmän som skrek judas åt Steven Carr så vi misstänker att de höll på Spurs, stackare. När Charltonklacken sjöng ”Red army” sjöng norrmännen ”Who are them”.
Lander och jag skrattade gott…

I paus beställdes det in öl men då köerna var långa lyckades vi missa de inledande elva minuterarna av andra halvlek. För er som såg matchen på tv så vet ni att detta innebar att vi missade Charltons kvitteringsmål, dvs live för vi såg det på en tv i läktargången…

Efter matchen kände vi bägge att vi inte riktigt återhämtat oss efter gårdagens låååånga dag så vi bestämde oss för att strunta i pubrunda och istället köpa med lite förfriskningar till hotellet.

Måndag och nu var man utvilad. Det blev därför en sväng intill stan för lite shopping innan vi avslutade med att bege oss upp till Arsenal world of sport och, just det ännu mer shopping. Hemresan gick bra och nu är det bara att börja räkna ner till dess att det är dags att åka på medlemsresan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *