031109 – Southend v Canvey Island 1-1

Arena: Roots Hall
Match: FA-cupen omgång 1
Publik:
9 234
Målen: 1-0 Mark Gower (2), 1-1 Ben Chenery (7)

Vaknade upp åtta timmar senare och frös som fan.
Det visade sig nämligen att fönstret stått öppet – burr….

Glad dock över att jag köpt tidningen kvällen innan och kunde läsa om gårdagens matcher. Vi hade planer på att åka in till stan en sväng, men dessa lades ner ganska snabbt och vi sov ut istället.
Masade oss någon timme senare iväg till Liverpool Street. Frukost/lunch på Mcdonalds satt som handen i handsken.
Dagens match spelades i Southend, en timmes tågresa sydöst om London.
Vi satte oss tillrätta längst bak och bara njöt av den underbara resan.

Efter 20 minuter reagerade jag till.
Vi hade då nått Romford – stället som fostrat Englands Pele. Vet inte om Ray Parlour var hemma just denna dag, men det var stort att bara åka förbi.

Vi nådde Prittlewell strax efter 13.00 och gick direkt till arenan för att hämta ut våra biljetter till det stekheta FA Cup-mötet mellan rivalerna Southend United FC (division 3) och Canvey Island (Ryman League). Arenan heter Roots Hall och ligger ett stenkast från stationen. Den tar in nånstans över 10 000 åskådare. Denna eftermiddag hade drygt 9300 trotsat dimman.

Började uppladdningen inför matchen med att besöka Southends souvenirshop. Fanns en del kul därinne. Utanför sprang uppsnoffsade brudar runt och sålde lotter i korta hotpants och bh i fyra graders värme.
Burr igen.

På puben The Golden Lion beställdes dagens första pint in. £2,40 för en Fosters satt där den skulle i lokalen som man trodde brann. Så rökigt var det där inne.
Blev bara en bira där innan vi gick runt bortaläktaren och in på Roots Hall. Mycket folk på den lilla puben inne på arenan. En Southendsupporter noterar att vi är från nån annanstans och kommer fram och börjar snacka. Som vanligt imponeras folk i mindre klubbar att svenskar kommer dit för att titta på deras lag.
Och efter första 45 minuterna undrar vi också vad vi gör där.

Spelet är under all kritik och det är trångt på läktaren. Southends yttermittfältare gör snyggt 1-0 efter två minuter, men Canvey Island kvitterar strax efter. Sen dör matchen totalt och 1-1 står sig. Omspel väntar och underdogklubben Canvey har nått sitt mål.
Hemresan går fort. Vi tar en burgare på Kingen innan vi promenerar till hotellet. Blir spansk och engelsk fotboll på Sky på rummet innan vi somnar. 03:00 ringer klockan och det är dags att starta den dryga färden tillbaka till Västerås. Men tiden går fort och vips står vi och shoppar kläder på Stanstead halv sex på morgonen. En macka och en Cola innan vi bordar. 9.45 landar vi.

Ännu en resa att lägga till handlingen.
Faktiskt en av de roligaste.
London – see you soon!

Cheeeeeeeeeeeeeers!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *