991203 – Wolverhampton Wanderers v Manchester City 4-1

Arena: Moleniux Stadium
Match: Championship
Publik:
21 635
Målen:  1-0 (6) Akinbiyi, 2-0 (19) Branch , 2-1 (30) Goater , 3-1 (40) Branch , 4-1 (68) Muscat

I december 1999 drog jag och Andersson till England igen, denna gång skulle vi inte enbart till London utan också till Wolverhampton och Leicester.

Fredag morgon och dags för avfärd mot Skavsta flygplats i Nyköping, dit vi fick skjuts av vår kompis Bremo. Väl framme och första ölen sänkt var det dags att gå ombord på en mycket blåsig resa till London Stansted. När vi landat var det mycket bråttom för vi skulle med ett tåg till Wolverhampton strax därefter. Vi hann med tåget och kom till Wolverhampton i tid.

Vi gick direkt till arenan Molineux och köpte biljetter till kvällens toppmatch i ettan mellan Wolves och Man City. Biljetterna på kortsidan, Stan Cullis Stand Lower, kostade £13. Därefter letade vi febrilt efter ett prisvärt hotell i city. Efter en halvtimmes letande hittade vi Hotell Wulfurn, ett skabbigt skithotell med dubbelrum för £35.

Sedan var det bråttom till puben utanför arenan för att ta ett par mulsner innan matchen. Matchen var en riktig höjdare som Wolves vann med 4-1 inför 24 000 varav 4500 högljudda City-fans, även hemmapubliken sjöng på grymt bra. Matchen hade allt man kunde tänka sig. Efter matchen var vi trötta så vi gick till hotellet för att slagga, vi skulle upp 06.30 på lördagen. Det verkade vara ett grymt uteliv i Wolverhampton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *