240525 – Jäders IF v Eskilstuna FC 3-3

Arena: Kungsvallen
Match: Division 4 Södermanland
Publik: 269
Målen: 0-1 (17) Leo Touma, 1-1 (30) Ayoub Abassi (straff), 1-2 (45) Leo Touma, 2-2 (81) Ayoub Abassi (straff), 3-2 (83) Carl Ingårda, 3-3 (90+5) Ahmed Ibrahim Mustafa
Matchens lirare: Ayoub Abassi, JIF

Dåligt utbud.
Jag fick nöja mig med en match i värmen den här lördan.
Det var en besvikelse.

När VSK spelar hemma på söndan så öppnar det upp för fin groundhopping dagen före. Scannade av alla möjliga, inte allt för avlägsna län, efter en rimlig dubbel på väg till Västerås.
Men inte ett smack bjöds det på.
Det verkar vara opoppis att spela på lördagar nu för tiden.
Så jag fick nöja mig med en match.

Blev oförklarligt lite sen iväg från Blåsut när jag skulle till Kjula som ligger dryga milen öster om Eskilstuna. Kick off var 15.00 och jag behövde köra in tio minuter för att hinna till Kungsvallen i tid.
Det gick, även om matchen kickade igång när jag var på parkeringen.
Division 4-toppmöte mellan Jäders IF och Eskilstuna FC stod på menyn.
27 grader.
Och massor med folk.

40:- i inträde. Sen skulle man hitta en plats i skuggan, helst på en bänk, där man kunde kolla på matchen utan att brinna upp. Det gick inget vidare. Det var fullt på dom tre läktarna och jag hamnade bakom ett träd på ena kortsidan när jag hade knallat runt ett varv.
Kungsvallen är helt okej, men totalt utan finesser. Gräsmatta, klubbhus, skylt vid entrén och läktare på båda sidor. Matchen mellan tvåan och trean i tabellen var ganska jämn och en svängig historia.
E-tuna tog ledningen efter ett rappt distansskott.
Jäders kvitterade på straff – som gästerna tyckte va billig.  Precis innan vilan kom 1-2. Då knallade jag bort och köpte en korv – som inte var alls nåt god, men den kostade å andra sidan bara 15:-.

Försökte hänga vid räcket en stund i andra, men det var galet varm så jag fick gömma mig igen för att palla med att vara kvar. Matchen gick ner i kvalitet. Hemmalaget var lite bättre och efter en ny domarkonferens med tio kvar bedömdes en hands vara i boxen och Ayoub Abassi kunde utan ansats rulla in 2-2 från straffpunkten.
I nästa anfall kom 3-2. Det var turligt då Carl Ingårda glidtacklade in bollen.
Allt såg ut att gå mot en hemmaseger när EFC fick frispark ute till höger långt in på stopptiden. Därifrån skickade Ahmed Ibrahim Mustafa in bollen i bortre krysset och matchen slutade 3-3 vilket kanske inte var helt orättvist.

Tog småvägarna via Torshälla och Kvicksund ”hem” till Västerås. Efter allt plingande om för lite spolarvätska åkte jag till Maxi för att få tyst på golfens tjutande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *