240521 – Bälinge IF v Upsala IF 1-5

Arena: Bälinge IP
Match: Division 4 Uppland
Publik: 110
Målen: 0-1 (39) August Dalfjord, 1-1 (44) Sebastian Gardikro, 1-2 (49) August Dalfjord, 1-3 (74) Abir Khan, 1-4 (79) Abir Khan, 1-5 (89) Philip Landeman
Matchens lirare: Abir Khan, UIF

Alla vägar bär till Uppland.
Den här kvällen till Bälinge.
Dit det inte känns som att det går någon väg.

Ska man till Västerås så stannar man på fotboll på vägen. Ska man hem från Västerås gäller samma sak. Med fler och fler arenor på kontot blir omvägen längre och längre.
Förra veckan till Harbo.
Nu till Bälinge – som trots att det ligger rätt nära Uppsala känns helt avskuret.
Jag rundade stan och tog en av småvägarna dit. Det var så smalt att det knappt gick att mötas på sina håll. Men fram kom jag, om än två minuter för sent för matchen var redan igång på Bälinge IP när jag swishade in mig för 50:-.

Division 4-möte mellan Bälinge och Upsala IF. Ettan mot fyran. Fick med mig ett matchprogram och knallade upp i slänten bakom båsen, där det var skugga, och bänkade mig.
Bälinge IP är helt okej utan att sticka ut.
Inga fina detaljer och inga finesser.
Men en solid gräsmatta, läktare och klubbhus med fik.
Bra så.

Till en början var myggläget överkomligt, men det skulle bli värre. Matchen var rätt så svag, kvalitetsmässigt, tyckte jag för att vara en toppmatch i fyran.
Första halvlek var rätt så jämn. Kanske ett litet övertag för hemmalaget. Upsala tog ledningen, men Sebastian Gardikro kvitterade efter en mycket vacker soloraid.
Kilade ner och köpte lite fika i vilan.
Sen sjönk värmen och solen försvann så sakteliga. Då kom myggjävlarna. Det var rätt illa sista 45. Nu visade sig Upsala vara klart krispigare i offensiven och gjorde snabbt 1-2. 1-3 och 1-4 kom på fem minuter med kvarten kvar. Matchen var död och begraven när det klagades allt mer på den, i mitt tycke, utmärkte domaren som höll drabbningen på en bra och rimlig nivå.
För att slippa de värsta mygganstormningarna knallade jag borde sista tio.
Det blev ett varv runt hela anläggningen för att stå ut.
Matchen slutade 1-5 och det kanske var väl stora siffror i en matchen som var jämnare än så.

På hemvägen fastnade kopplingspedalen på golfen och det blev halvdrama även om jag tog mig hem. När jag hade parkerat bilen släppte den och vi får se vad som behöver göras åt detta.