240526 – Wahlsta SK v Skinnskattebergs SK 2-4

Arena: Odenvalla
Match: Division 7 västra Västmanland
Publik: 30
Målen: 0-1 (21) Victor Eriksson, 1-1 (24) Lias Pettersson, 1-2 (34) Jesper Luomaniemi, 2-2 (39) Kalle Skoglund, 2-3 (61) Samuel Söderström, 2-4 (72) Sebastian Fredriksson
Matchens lirare: Victor Eriksson, SSK

Ett steg närmare ett komplett Västmanland.
Idag passade det bra att beta av Odenvalla.
Och samtidigt ta fighten med bromsarna.

Det var rena rama Medelhavsvädret när jag körde ut från Lustigkulla och över Svartån för att hämta Niklas på Blåsbo. VSK kickade inte igång förrän 16.30 – då passade det perfekt att värma upp med Wahlsta mot Skinnskatteberg i Odensvi. Förra gången jag var här hade ingen sagt att matchen hade flyttats till Krillan i Köping.
Men den här gången skulle det fan gå vägen.

Det tar några minuter extra dessa dagar då E18 byggs ut till motorväg och sen, när man svänger av i Munktorp, är det sannerligen inte brett och rakt.
Men efter en stund kommer Odenvalla – som ser ut som en idrottsplats som varit övergiven i 15 år fast man spelar där ändå.
Varenda byggnad är snudd på ödehus.
Vid entrén satt en gubbe och tog emot deg och sålde dricka. 30:- och vi var inne.
När klivit runt buskaget var det bara Wahlsta på planen och för en sekund kändes det inte bra. Tack och lov kom Skinnsberg tämligen omgående.

Vi satte oss på en av bänkarna på långsidan, men det var flugor överallt.
Och kristligt varmt.
Jag hade dan innan köpt en flaska solskyddskräm, men den hade jag så klart glömt använda innan vi åkte. Det fanns bara en utväg – och det var att gå och ställa sig i skuggan på kortsidan.
Annars hade jag brunnit upp.

På den långhåriga mattan var det ganska jämnt inledningsvis. Jag trodde det stod 2-1 i paus när jag knallade tillbaka till bänken, men tydligen hade jag missat gästernas ledningsmål så det var 2-2.
Vi bytte skuggkortsida i paus.
Och i andra gjorde gästerna 2-3. Sen åkte Mikael Stranius i Wahlsta ut och det kändes tämligen avgjort. Logiskt blev det också 2-4. Sen gav vi upp och åkte hem.
Värmen i bilen inledningsvis var inte att leka med …
Men det kostar tydligen att ligga på topp – och nu återstår bara fem arenor i seriespel i Västmanland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *