240515 – Västerås SK v IFK Värnamo 0-2

Arena: Swedbank Park
Match: Allsvenskan
Publik: 5 158
Målen: 0-1 (45+2) Johnbosco Samuel Kalu, 0-2 (51) Gustav Engvall
Matchens lirare: Marcus Linday, VSK

Herregud.
Vad fan är det frågan om?
Det här är parodi på riktigt.

Kanondag med jobb och lek på Ormberget innan jag åkte med Teo, som skulle till Gryta och säga hej, ner till Rocklunda. Inte ett moln på himlen när jag beställde in en bättre IPA och tog plats vid bordet med Lindström, Empa, Martin, Andrea och Blomman.
VSK mot IFK Värnamo på menyn.
Skulle det lossna den här gången då?

Ganska mycket folk på plats ändå för att vara en veckomatch mot en klubb utan fans. Värnamos supportar hade köpt så få plåtar (sex stycken) under veckan att Grönvitt bestämde sig för att inte hålla kortsidan öppen för dem utan de fick sitta på sittplats.
Första 45 var rätt så bra från VSK.
Det skapades hyggliga lägen – och några riktigt bra.
Bästa chansen fick Jabir som nickade via stolpen och ribban och keepern och ut. Alla jublade. Var så säker att det var mål att jag fick ta upp telefonen och kolla på Discoverys sändning.
Där syntes att bollen aldrig var över linjen.
När jag, efter att ha sett ännu en bra grönvit halvlek utan mål där man spelade ut motståndaren, undrade om vi skulle kila ner för en öl slarvade Dogge och Värnamo kunde göra 0-1. Skottet från Johnbosco Samuel Kalu var från rätt så långt håll, men den gick in bakom Brattberg som får noteras för ytterligare en tavla.

Vi stod bara och skrattade åt eländet på Coppersmiths. Hur länge ska det kunna hålla på? Ja, ett tag till i alla fall. För när vi kom upp dröjde det inte många minuter innan Värnamo kunde kontra in 0-2 på ett halvturligt sätt.
VSK försökte och försökte. Inbytte Diabaté lyckades missa ett läge, vi snackar helt öppet mål från två meter med keepern tre meter åt höger, som troligen hade ett enskilt xG på 0,999.
Sån parodi var det.
Tyckte återigen att Kalle dribblade bort bytena. När väl Simon och Jabir behöves på planen byttes de ut och avslutningen blev helt ospännande.
Har nu sett åtta av nio allsvenska VSK-matcher den här säsongen.
Facit: Noll vinster, noll kryss och åtta förluster. Målskillnad: 1-12.
Festligt.

Jag och Teo knallade bort till Västeråshallen där han parkerat golfen och åkte hem till Lustigkulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *