240517 – Harbo IF v Enköpings IS 1-1

Arena: Marmorvallen
Match: Division 5 västra Uppland
Publik: 166
Målen: 1-0 (17) Isac Sepulveda, 1-1 (35) Joacim Forsström Skeppar
Matchens lirare: Isac Sepulveda, HIF

Tidernas väg till tidernas idrottsplats?
Njae.
Men det var myggfritt – och väldigt trevligt på Marmorvallen i Harbo.

Mitt i årets mest hektiska reseperiod skulle jag bara hem och fixa lite grejer innan det bar tillbaka till Västerås för vidare färd mot Örebro och sedan London för sista omgången av Premier League.
Då smyger man så klart in en ny arena på vägen.
Tio mils omväg kan man leva med en fredagkväll när termometern visade 22 grader och det var strålande väder.

Vid Posten i Årsta meddelade jag Direktörn, som anmält närvaro kvällen innan, att jag var på väg. Kort därefter ringde han och drog dom svagaste ursäkterna man hört för att han kanske inte skulle komma. Inte sedan Backevik skämtade och sa att skulle till Coop med morsan precis just då har man hört klenare argument.
Därför fick det bli ensamresa sista biten upp till Harbo – mitt i Sveriges värsta myggmekka.
När man svängde av i Uppsala kom snabbt med en skylt med texten ”tidernas väg”. Wow, tänkte jag försiktigt i golfen medan jag körde nordväst.
Dryga halvtimmen senare, när jag rullade in i Harbo, kände jag mig lurad. Skulle nästan vilja ha resan tillbaka. Tidernas väg var varken speciell eller särskilt vacker.
Men den tog mig till destinationen.

Kände direkt, när jag körde förbi ICA Rylander, att det är på Marmorvallen det händer den här kvällen i Harbo. ”Massor” med folk knallade mot idrottsplatsen.
Fredagkväll, kanonväder och hemmamöte med Enköpings IS i femman ville inte många här missa.
Gräsparkering, kort promenad, snygg entré och en 40-kronorsswishning senare var jag inne.
Och även om gräsmattan inte såg något vidare ut och läktaren inte stack ut var det väldigt fint. En gedigen klubb och en gedigen anläggning med klubbhus och stiliga detaljer.
Det brassades burgare och var full fart i kiosken.
Speakern snackade skämtsamt gammalsvenska vilket muntrade upp.
Jag köpte med mig en korv, en kaffe och en dammsugare och bänkade mig på bortre lång.

Nu ska sägas att anläggningen, vädret och fikat var klart bättre än själva matchen – även om den inte var dålig på något sätt. Gästerna var bättre i första, Harbo i andra.
Hemmalaget öppnade målskyttet och EIS kvitterade. Båda målen kom i första halvlek. I andra blev spelet tuffare och korten haglade. En hemmaspelare åkte till och med ut när domaren viftade lite väl mycket med korten. Men Enköping lyckades inte dra nytta av övertaget och matchen slutade 1-1 vilket får ses som relativt rättvist.
Och på myggfronten var det överraskande lugnt. Det kan ju vara förjävligt här på sommaren, men höll de sig på angeläget avstånd vilket gjorde kvällen klart mer trivsam.

Medan speakern snackade ner matchen, som sågs av imponerande 166 åskådare, knallade jag upp och körde till Västerås. Resan gick via Heby och Sala.
Stannade för att kolla Lindvallen i Grällsta.
På Lustigkulla blev det ett par timmars jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *