240511 – GAIS v Västerås SK 2-0

Arena: Gamla Ullevi
Match: Allsvenskan
Publik: 5 905
Målen: 1-0 (4) Jonas Lindberg, 2-0 (41) Alexander Ahl Holmström
Matchens lirare: -.

Nähä.
Inte den här gången heller.
Dessutom kostade parkeringen 405:- för 23 timmar. Var ska man ens börja?

GAIS borta sent en lördag. Det var bara att boka in en ”helg” i Göteborg. Hade varit hos farsan under veckan så det fick bli västra sidan av Vänern.
Då kunde man dessutom få resesällskap.
Klockan ringde tidigt i Sutterhöjden. Planen var att hämta Martin och Andrea i Uddevalla klockan tolv. Det finns väldigt lite att rapportera om på nerresan. Fartkameror och halvrisiga vägar. Sen var jag framme, sisådär 45 sekunder i tolv.
Tajmat och klart.
Sen körde vi 45:an stabilt rätt in i Göteborg och till Davida på Lasarettsgatan.
Stod knappt en bil utanför – och då bor hon mitt i stan. När jag laddade ner parkeringsappen förstod jag snabbt varför. Att han bilen stående här kostade, för 23 timmar, och då snackar vi lördag klockan 13 till söndag klockan 12, 405 kronor.
405!
Japp ni läste rätt.
Samma parkering i centrala Stockholm hade kostat 60:-.

Jaja. Bara å bita i och se glad ut. Kastade in väskan och sen knallade vi allihop, Davida, Hampus och Teo som var hemma från Spanien för veckans begravning, ner till ett förbokat schnitzelställe.
Det var strålande väder och vi slog oss ner ute.
Veteöl och väldigt välfriterad schnitzel.
Det var riktigt skönt – och gott.
Kick off var 17.30 så efter någon timme bestämde vi oss för att knalla vidare bort mot Gamla Ullevi för att ta något ställe på vägen. Första anhalt blev Victorian Steampunk Lab på Viktoriagatan.
De hade en inglasad uteservering där man fick beställa via QR-kod. Det var så varmt att jag nästan fick solsting. Andrea beställde in en drink som det rök från.
Så kul var det.
Ölen var svindyr.
Och vi gick tämligen omgående.

Sista stoppet innan Ullevi blev John Scotts på Avenyn. En del VSK-are där. Skugga och klart bättre och billigare öl här. Nu hade klockan tickat till fem och det var dags att knalla den sista biten ner till arenan. Över 400 grönvita på plats på vad som troligen är allsvenskans sämsta bortasektion.
Dra åt helvete så illa man ser.
Nu gjorde det kanske inte så mycket för VSK var bedrövliga första 45 och GAIS ledde rättvist med 2-0. Det blev visserligen en rejäl uppryckning i andra, men vad fasen spelade det för roll när man inte kan göra mål.
Det blev 2-0 till GAIS och vi vandrade hemöver.
Den här gången stannade vi på Sjuans ölhall. Pers blev utskällda till höger och vänster av personalen som inte verkade vilja annat än att inte jobba.
Kvällen rundades av på Brew Dog som mer eller mindre ligger granne med syrrans lägenhet.
Suröl och burgare.
Sen somnade man fint.

Det fanns vissa planer på fotboll även på söndan, men vi skippade det och åkte till Västerås istället. Sen lunch i Mariestad och sen Arsenals titeljakt på Old Trafford.
Klen insats, men väldigt viktig seger vilket gör att hoppet lever inför sista omgången nästa helg.
Vamos!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *