230826 – Örebro SK v Västerås SK 1-1

Arena: Eyravallen
Match: Superettan
Publik: 8 452
Målen: 1-0 (19) Kalle Holmberg, 1-1 (72) Daniel Ask
Matchens lirare:

Det var dukat för fest.
Men regnet öste ner.
Och matchen nådde aldrig några högre nivåer.

Planeringen inför Örebro borta hade pågått ett tag. Det skulle styras med bilar, biljetter och pubar. Till slut blev vi en stark sexmannaliga som drog iväg.
Jag åkte med Jonte och Sigge.
Grått och trist på vägen dit – men regnet höll sig undan. Vi körde ner och parkerade strategiskt mellan stan och Eyravallen. Sen mötte vi upp Backis, Martin och Empa på Pitchers.
Efter en snabb runda bestämde vi oss för att gå över till Bishops för bättre käk och bättre öl.
Det fick vi.
Fina brygder och stabilt käk. Mycket skratt. Men utanför hade det börjat regna. VSK:s bussar for iväg och vi knatade bort.

Dyngsura kom vi fram och hamnade i kö för att komma in. Uselheten var total, men tack och lov öppnade de bara grindarna fem minuter före kick off.
Eyravallen fyllde 100 år och det firades med fri entré.
Vi hade plockat ut sittplatser längst ut mot VSK-klacken på långsidan.
Bra med folk på plats – även om det genomusla vädret nog skrämde bort ett par tusen till. Säkert 1500 grönvita på kortsidan. Och bra läktararrangemang.

Men efter 0-4 i seriefinalen mot Utsikten gick Kalle Karlssons gäng inte att känna igen första 45. Kexen va hetare och Kalle Holmberg kunde peta in 1-0. Men VSK höll stången till paus och kunde sen få bättre ordning på grejerna i andra. När man som bäst hade malt ner ÖSK kvitterade Asken.
Stort jubel.
Och irritation bakom oss och det flög en och annan flaska.
Efter målet blev matchbilden mer öppen igen och hemmalaget hade sina chanser på slitet. Det skreks om både straff och rött kort – men inget blev av.
Dyngsura och frusna fick vi nöja oss med 1-1.

Det var lite hetsigt utanför vid bussarna, men inte mer än så. Vi knallade bort och satte oss i bilen. På Lustigkulla, dryga timmen senare, efter att det ösregnat hela vägen hem, var det game over. Den varma duschen skulle göra susen – men jag somnade i soffan. Skulle kolla ikapp Arsenals match mot Fulham.
Det blev inte mer än första halvlek innan jag somnade igen och fick ta det när jag kom hem på söndagskvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.