230804 – Ohtana/Pajala FF v Polcirkeln/Svanstein FF 2-0

Arena: Skolvallen
Match:
Division 4 norra Norrbotten
Publik:
87
Målen: 1-0 (3) Anders Gramner, 2-0 (89) Dennis Mäki
Matchens lirare: Anders Gramner, OPFF

Det blir inte mycket bättre än så här.
Och som bonus reste jag från Skolvallen i Ohtanajärvi med fem kilo kött i kylboxen.
Kvalitet.

Det regnade brutalt nästan hela vägen från Östersund till Skellefteå. I Dorotea rann det floder på gatorna och Norrlands inland består ju som bekant inte av mycket mer än skog.
Men vi hann fram till Holma i lagom tid till Arsenals match mot Monaco – som var en sorglig historia på storbildsteven. Ett par öl senare kände vi oss nöjda med dagen och rundade av.
Torsdagen spenderades först i padelhallen och sedan i bilen runt om Skellefteå. Det var sen lunch i sommarvärmen på Skråmträsk Kvarn, inköp av skor, jakt efter ost i Burträsk och spanande på Sunnanås hemmaarena.
Farsan jagade även ny bil.

Det fina vädret höll i sig på kvällen och vad passar då bättre än grill och öl ute i Sjungande Dalen? Farsan snackade mest bil och skulle iväg på dans, men jag, Holma och Hedemora höll fanan högt till mörkret sänkte sig över Västerbotten.
Det var skönt att sova ut på fredagen när farsan bestämde sig – och åkte iväg och köpte en ny bil.
Så i en vit, lite nyare, Audi puttrade vi iväg norröver igen. Stopp för käk i Luleå innan vi lämnade civilisationen och körde in på E10:an i Töre.

Kvällens mål var Skolvallen i Ohtanajärvi. Division 4-”derby” mellan Ohtana/Pajala FF och Polcirkel/Svanstein. Vi gjorde kortare stopp i Överkalix, polcirkeln och i Jockfall för att kolla fotbollsplaner, konstiga skyltar och vattenfall.
Det fina vädret höll i sig och när vi betat av Korpilombolo, jo, det finns ett ställe som på riktigt heter så, var det inte långt kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *