240503 – Grödinge SK v Stureby SK 3-2

Arena: Broängsplan
Match: Division 5 södra Stockholm
Publik: 50
Målen: 0-1 (16) Fabian Nordell, 0-2 (24) Alex Arvidson, 1-2 (38) Andre Stojanovic, 2-2 (61) Upkar Singh, 3-2 (89) Självmål
Matchens lirare: Hampus Persson, GSK

Late drama i södra Stockholm.
Det var belöningen för att jag kämpade mig igenom 90 minuter stängselfotboll i Broängen.

Våren var äntligen här och det var nästan 20 grader på dan. Då är det självklart med årsdebut shorts. 19.25 satte jag mig i golfen och körde ner till Broängen – söder om Tumba.
Man tror alltid att det ska ta typ en kvart, men det är ju en bit ner dit och klockan var två minuter i åtta när jag parkerade på byggarbetsplatsen vid skolan och knallade bort till Broängsplan.
Division 5-möte mellan Grödinge SK och Stureby SK stod på menyn.

Det var faktiskt inget renodlat stängsel. Bara en konstgräsplan med en liten läktaren på ena sidan. Jag ställde mig på skogssidan i första.
Där fick jag se gästerna vara det bättre laget och snabbt gå fram till 0-2. Hemmalaget reducerade visserligen innan vilan – ett mål som nog aldrig borde ha godkänts för det kändes som att Sturebykeepern hade bollen med båda händerna.

Efter paus, när jag knallade runt på andra sidan, blev det en total scenförändring.
Grödinge såg ut som ett helt annat lag och kvitterade efter en timme när Ümit Cakicis precisa inlägg hittade Upkar Singh som nätade.
Allt pekade på 2-2 när klockan tickade mot 90.
Jag hade glömt hemnycklarna i bilen så jag joggade för att hämta dom. När jag kom tillbaka så avgjorde hemmalaget på nåt märkligt sätt. Det redovisades som ett självmål och jag såg inte riktigt vad som hände.

Försökte med Filips hjälp få fram någon matbutik öppen till 23 i södra delarna av stan, men det slutade inte bättre än att jag efter en stund knallade runt på Maxi Nacka för att handla ett par saker.