220815 – Krylbo IF v Nyhammars IF U 1-1

Arena: Krylbo IP
Match: Division 7 södra Dalarna
Publik: 75
Målen: 0-1 (45+3) Robin Borg, 1-1 (47) Sirak Zewenggal
Matchens lirare:  Sirak Zewenggal, Krylbo IF

Det här kan vara sommarens besvikelse.
Men det blev drama ändå i Krylbo.

Jag stannade kvar en extra dag i Dalarna. Dels för att jag skulle spela padel i Borlänge på söndagkvällen – men också för att jag skulle kunna plocka en arena på väg till Västerås.
Siktade tidigt in på på Krylbo.
Klart Krylbo – som vi säger i tågvärlden.

Efter ännu en stekhet dag kände jag mig färdigbadad och klar och började rulla söderöver. Kick off var 18.30 på Krylbo IP. När jag efter en mindre felkörning hittade rätt mellan husen upptäckte jag sommarens stora besvikelse.
Bredvid den riktiga A-planen hade klubben byggt en bedrövlig konstgräsanläggning.
Och det var här som matchen var.
Burr.

Jag tappade all lust att se toppmötet i sjuan på väg in till ännu ett stängsel. Vi har nog med den dyngan i Stockholm och i ett ställe som Krylbo borde man värna om det riktiga fotbollen och spela på gräs.
Punkt.
Men, det gjorde de inte.
Så därför fick jag ställa mig vid räcket vid konstgräset och kolla vad Krylbos unga grabbar kunde prestera mot Nyhammars reserver.

Det var en ganska hygglig match, det ska sägas. Bra tempo och anständigt spel för att vara division 7. På stopptid i den första halvleken tog gästerna ledningen.
Sen gick jag och köpte en korv och kollade lite på den riktiga anläggningen.
Efter paus ställde jag mig på andra sidan och fick där se hemmalaget rättvist kvittera.

Dramat då? Ja, det kom på väg hem. Under matchen hördes massa sirener och när jag skulle ta ett varv på byn var det avspärrat vid Konsum. Massa poliser och ambulans. Hörde senare att det var en som dött.

Orkade inte åka vanliga vägen till Västerås så jag körde över Västerfärnebo och Skultuna.
Med allt vad det innebär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.