210803 – Friska Viljor FC v Höga Kusten Fotboll 3-0

Arena: Skyttis IP
Match: Division 4 Ångermanland
Publik: 54
Målen: 1-0 (35) Willy Sedin, 2-0 (42) William Nylander, 3-0 (69) Wendkuuni Kabore
Matchens lirare: Jonathan Westman

Friska Viljor.
Det blev vårt fotbollsstopp på vägen hem på den här resan.
Som startade långt mycket mer norrut och som slutade 65 mål söderut.

Det var söndag morgon när vi vaknade upp i Pajala. En bättre hotellfrulle senare och vi var redan för att börja ”hemresan” – som skulle vara fullproppad med roliga stopp.
Först Tornedalen ner till Haparanda.
Där blev det lite extra sightseeing och shoppingstopp.
Sen kom nog resans tråkigaste del – den ner till Luleå – även om ”stoppet” i Gammelstad piggade upp.

I Luleå skulle vi hämta ett brunnslock (!) till Hedemora, som numera bor i Skellefteå. Men locket var inte utlagt i kontan som omtalat och det blev lite drama innan ägaren till firman fick köra drive om shame och lösa situationen.
Vi hade bokat in oss på Kust i Piteå.
Ett mycket fint hotell och en till synes trevlig stad. Här bodde vi ståndsmässigt med fin utsikt över stan. Vi öppnade kvällen på takterrassen. Tyvärr hade hotellets restaurang inga lediga platser så vi tog en lokal burgare lite senare efter att vi svalkat struparna på Bishops.

Måndagens hotellfrulle var nog den bästa på hela resan och en perfekt start på en ny resdag. En kort sådan. Först skulle vi kolla lite på omgivningen som bjöd på havsbad i sommarlandformat och palt på palzerian innan vi lämnade Piteå för den här gången.
Målet för dagen var Skellefteå där leverans av brunnslock, padel och samkväm med Hedemora och Holmsten stod på programmet. Efter en planenlig seger på PDL checkade vi in hemma hos Hedemora mitt i stan och avnjöt några kalla innan vi knallade ner till torget där vi käkade och drack gott.
Old Williams Pub var något utöver det vanliga i sjaskighetsgrad och det smakade brynt smör om min öl …

På tisdan bjöd Hedemora in till lunchsamkväm och bad i sommarstugan, precis utanför stan. Renskav utomhus i solen var inte helt fel innan vi tackade för oss och åkte söderut igen.
Det blev en sträckare i Hörnefors där vi kollade in Nordahlsvallen innan vi körde sista biten ner till Örnsköldsvik där vi skulle spendera kvällen.

Friska Viljor mot Höga Kusten på Skyttis hade vi på menyn. Men först skulle vi checka in på Scandic där vi hade hyrt in oss till överpris.
Men det låg nära E4:an och hade bra parkering.
Sen var det även helt okej, ska sägas.

Skyttis IP är en riktig fotbollsarena, bortsett från konstgräset, med fin läktare och grejer. Det var en fin kväll och en helt okej match vi fick se mellan Friska Viljors U-lag och Höga Kusten.
Det skapades bra med chanser och rasslade ett par gånger i nätet. Alla för hemmalaget som vann väldigt rättvist med 3-0 och vi kunde nöjda med ännu en på kontot vända till hotellet för en bira och lite käk.

Avslutningsdagen och resan till Sutterhöjden innehöll en titt på Nya Kempehallen, backhoppningsanläggningen och utsikten över Övik, Höga Kusten med inköp av tofflor, koll på bron, magisk lunch på Mjälloms tunnbrödsbageri, trängselskatt på nya bron i Sundsvall, vackra Hälsningland, inköp av senap och bröd på Nyberg på berget i Västansjö, fika och titt på fotbollsplanen i Delsbo, ”fel” väg ner till Falun, hamburgare, älgar och till slut en nattaöl i Värmland.
Det är effektivitet det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *