210808 – Åsens SK v Hulåns IF 0-1

Arena: Hedvallen
Match: Division 6 norra, Dalarna
Publik: 20 (ca)
Målen: 0-1 (43) Albin Persson
Matchens lirare: Natanael Pehrs

Längre upp i Dalarna kommer man inte på A-lagsnivå.
Då ställer man klockan och reser norr om Älvdalen en lördagförmiddag.

Efter ett par dagar utan lower league-fotboll ryckte det lite i tarmen igen efter den långa Norrlandsresan. Hulån hade tidig lördagsmatch i Åsen, som ligger knappt två mil norr om Älvdalen.
Lite för bra för att missa.

Behövde dra vid 09.00 från stugan i Gagnef för att inte behöva fartsynda allt för mycket för att hinna i tid. Velade lite om jag skulle ta Siljansnässidan upp till Mora då raggarna tyvärr ockuperat Rättvik med trafikkaos de senaste dagarna, men räknade kallt med att de låg däckade i nåt bagage vid tiden som jag skulle susa igenom så jag valde östra sidan om Siljan.
Till och med Mora gick fint och rätt som det var så var jag i Älvdalen – stället med Sveriges obegripligaste dialekt, om det nu kan klassas som det.

En kort stund senare meddelade GPS:en att det var dags att svänga höger och över Dalälven för att mötas av Hedvallen. Inte mycket till anläggning. Det är en fotbollsplan mitt ute i skogen kort och gott.
Men vädret var fint och jag kom i perfekt tajming till att lagen sprang ut på planen.
Jag bänkade mig på en av de småsura bänkarna på bortre lång och började fäktas med myggen och knotten.
Det var en match i sig, som i slutet av första slutade med blodvite på ena vristen.
Ungefär då skickade Hulån in 0-1.

Mattan på Hedvallen var verkligen inte den bästa, men det var trots det en rätt så underhållande match att titta på. Det mest spektakulära hände dock vid sidan av.
Och då pratar jag inte om min jakt på mygg.
Nej, det for ut en boll över ett av båsen och en kille som stod där var snabb som attan ur startblocken för att hinna fånga bollen innan den åkte in i skogen.
Problemet var bara att han hade full fokus på kulan och missade att det låg en cykel parkerad på gräset. Efter ett par steg tog det tvärtstopp och han föll över hojen.
Kände mig lite småful när jag tog kort på scenerna när han satt fast – men den finns att beskåda ovan.

Åsens SK kom till sin hemmapremiär med en stortorsk i bagaget, men var absolut inte så dåliga som tabelläget visade. Deras raggarfotboll skördade sina framgångar även om Hulån hade både fler och bättre chanser sett över de 90 minuterna.
Rättvist blev det också 0-1.

Surrade sen snabbt med Filip innan jag satte mig i golfen och styrde hemåt. Den resan gick på alla andra sidor av allt vatten jag passerat på uppvägen.
Vi snackar genom Åsen och via Brunnsberg till Älvdalen C där jag efter att ha letat efter deras IP sopade i mig en högrevsburgare till lunch på Knoddes Street Food.
Tre starka getingar.
Sen blev det Vasaloppsvägen över Oxberg ner till Mora.
Synd att inte tidtagningen var igång för jag hade vunnit många spurtpriser.

Pallade inte köra tråkvägen via Rättvik igen så det fick bli Ryssa, Gesunda och Siljansnäs. Sen slog jag på stort och åkte via Djura sista biten.
Bara en sån sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *