200919 – Amsbergs SK v Malungs IF 2-1

Arena: Amsbergsvallen
Match: Division 4 Dalarna
Publik: 125 cirkus
Målen: 0-1 (7) Oskar Eriksson, 1-1 (15) Jens Barkar Andersson, 2-1 (77) Jens Barkar Andersson
Matchens lirare: Lukas Halvarsson

Världens största reklamskylt.
Och en fotbollsplan.
Det är Amsbergsvallen det.

Jag har åkt förbi här så många gånger. Aldrig har det varit någon match. Hög frustration. Men nu är Amsbergsvallen äntligen avbockad.
Lördagen den 19 september 2020 hände det.
Vi kanske ska införa en internationell Amsbergsdag då, när vi firar med att ställa oss under gigantisk reklamskylt och ser en fotbollsmatch innan vi bara åker hem.

Det var ungefär som jag gjorde. Efter en bättre räkmacka körde jag ungefär lika långt söderut på riks-70-ian. Planen ligger precis vid vägen och morsan undrade innan jag åkte hur många bollar som åkte ut på vägen under en match.
Som jag såg det var det bara en.
Men det var en till som smet iväg bredvid stängslet så det kan vara två.
Då vet ni det.

Annars är Amsbergsvallen ingenting speciellt att skriva hem om. Det är som sagt mest en gigantisk skylt på ena långsidan som syns fint från vägen med budskap från McDonald’s och Burger King och sånt. Ni har fem minuter kvar, sex minuter kvar och så vidare.
Sen är det mest en gräsplan, några hus på ena sidan och skog.

Jag satte mig på en bänk ner mot skogen och fick se en helt okej match. Tyckte Malung hade bättre struktur, men det var hemmalaget som vann med 2-1.
Frapperande också att se vilken skillnad det är på division 4 och division 6.
Det är som dag och natt.

Trots att det säkert var över 100 personer där såg jag ingen kiosk öppen. Det är minus det. Men matchklockan funkade och avbytarbåsen var fina.
Kvart i fem var uppdraget avklarat och jag åkte till OK och fyllde på luft i däcken nere i Djuårs. Jag stannade också och kollade planen i Djurmo.
På kvällen åt vi …. djur.

Grillat, några finare öl och bra rödpang med en fin blåbärscheesecke som plusmeny. Sen rundades en fullmatad dag av med Arsenal v West Ham och en massa jobb långt in på småtimmarna.
2-1 och där och en bra dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *