200926 – Örsundsbro IF 2 v Knivsta IK 2 5-3

Arena: Åvallen
Match: Division 8 södra Uppland
Publik: 40
Målen: 1-0 (29) Elliott Bredberg, 2-0 (44) Elliott Bredberg, 3-0 (45) Alvin Johansson, 3-1 (55) Isak Bergström, 3-2 (60) Isak Bergström, 3-3 (66) Zakariye Afrah Omar, 4-3 (71) Winsen Leo Khunsunon, 5-3 (90) Pontus Nordin
Matchens lirare: Zakariye Afrah Omar

Det är andra gången jag är på Åvallen.
Första i Örsundsbro.
Troligen även sista.

Lördag betyder vanligtvis en groundhoppingtur någonstans. Den här dagen var sannerligen inget undantag. På menyn stod en tur till Uppland. Med Ulf – eller pappa som de kallar honom i Örsundsbro.
Hämtade upp honom i prickens tid på gammal klassisk Arsenal Sweden-mark i Jakan. Hammarvägen 55. Jansson var redo och vi susade ut på E18 via  Grillby, rondellen med kokosbollar (mest grönsaker i stor skala idag) och sen 55:an norrut.

Jag trodde att vi skulle vara där lagom till kick off, men så blev det inte alls. Klockan var inte ens halv elva när vi sladdade in i Örsundsbro. Regnet hängde i luften och det var grått. Vi fick ragga en tur för att fördriva tiden. Att uggla på Åvallen i 30 minuter extra var inte ett alternativ.
Det blev en sväng ner till ån och sen in på nån undanskymd outlet för att kolla om nån sålde ett paraply.
Tji fick vi.

När vi kom tillbaka till matcharenan den andra gången var det dags för kick off. Division 8 mellan Örsundsbros andralag och Knivstas dito.
Kvalitet deluxe.
Vi gjorde upp att jag skulle hålla på gästerna och Ulf på ÖIF för att piffa upp besöket lite. Mina killar blev hela tiden brutalt bortdömda och i paus ledde Wolf med 3-0.
Tackarrr.

Det var nu det hände. Eller det hände inte på riktigt, men det kändes så. Eftersom staketen var för höga och bänkar dyngsura så kände vi för lite vila och gick till bilen. Då kom en liten kille och ropade glatt medan han ”pekade på” Uffe och sa ”pappa, kolla där är pappa”.
Det var en fullständig nyhet både för mig och Ulf, men lite kul var det en stund.
I alla fall för mig.

Efter paus slappnade hemmalaget av och KIK gick från 0-3 till 3-3. Två av målen på straff och det var lite småhärsket. Sen började det regna igen och det fick bli en ny sväng till bilen. En stund svängde matchen, men Uffe blev vinnare. Örsundsbro gjorde rättvist både 4-3 och 5-3 på slutet även om Knivstas keeper var väldigt behjälplig med det sista målet.
I samma stund som vi öppnade bildörren för tredje gången blåste domaren av och vi lämnade Örsundsbro.
Troligen för sista gången.
För bortsett från en fin gammal klocka som inte fungerade som satt på en av de andra planerna på anläggningen var det här inte mycket att skriva hem om.
Och kiosken var stängd.
Buuuu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *