180916 – Västerås SK v FC Linköping City 4-2

Arena: Swedbank Park
Match:
Division 1 norra
Publik:  1 395
Målen: 1-0 (1) Simon Johansson, 1-1 (12) Fredrik Alm, 2-1 (26) Simon Johansson, 3-1 (51) Ilir Berisha, 4-1 (64) Simon Johansson, 4-2 (80) Yasuoka Takuto
Matchens lirare:
Simon Johansson

Farbror Ulf fick mazarin.
VSK en seger.
En bra söndag helt enkelt.

Efter ett snabbstopp på Ica Sabbatsberg så plockade jag upp Uffe i Jakan bara minuter före utsatt tid. Han höll på att lasta in godsaker i garaget från senaste Tysklandsresan. Jag fick mig två lådor finare veteöl.
Mycket uppskattat.
Resan till Västerås kunde nu fortsätta. Jansson hade av nån outgrundlig anledningar varit på Rocklunda på fotboll innan så det var en perfekt kombo.

Vi var på plats en bra stund före avspark så det fanns stora möjligheter till en fika. Och på Swedbank Park finns ju mazariner – Uffes favvofika. Han var relativt nöjd, men toppingen var lite sned.
Jonte, Sigge och Loui kom och joinade och vi bänkade oss på sektion B.
Precis som vanligt.

En av Linköpings målvakter är anklagad för matchfixning. Då ställde gästerna en annan i kassen som drällde direkt och Simon Johansson fick öppet mål till 1-0 redan i matchminut 1. VSK-fansens banderoll var kanske mer aktuell än någonsin.

Sen kvitterade gästerna lika turligt när Dennis Persson skulle rensa och bollen prickades på Fredrik Alm som gjorde 1-1. Men VSK var bättre och revanschsuget efter den usla insatsen i Örebro förra veckan. Simon Johansson gjorde mycket snyggt 2-1 i den första. Matchen dog helt i inledningen av andra när Grönvitt gjorde både 3-1 och 4-1. Simon Johansson fick kröna dagen med ett hattrick.
Att LCFC reducerade på slutet av mest av akademisk betydelse.

Tre nya pinnar i säcken i jakten på serieseger. Det var bara att tacka Rocklunda för den här eftermiddan. Niklas och Tengan åkte med hem, där det väntade lite småjobb på jobbet innan tv-soffan kallade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *